Νέα δημοσκόπηση δείχνει προβάδισμα άνω των 10 μονάδων στη ΝΔ έναντι στον ΣΥΡΙΖΑ

Σε νέα δημοσκόπηση που πραγματοποιήθηκε, η ΝΔ φαίνεται να έχει διαφορά άνω των 10 μονάδων έναντι του ΣΥΡΙΖΑ.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση Νοεμβρίου της Metron Analysis για το Μega, δείχνει προβάδισμα 10,2 μονάδων της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ και μεγάλη «άνεση» στον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος εξασφαλίζει υπερδιπλάσια ποσοστά από τον Αλέξη Τσίπρα τόσο ως προς την καταλληλόλητα για πρωθυπουργός.

Στο ερώτημα ποιος μπορεί να εγγυηθεί καλύτερα την λειτουργία των δημοκρατικών θεσμών – είναι ενδιαφέρον ότι πέρα από τη ΝΔ, ο πρωθυπουργός συγκεντρώνει υψηλό ποσοστό αποδοχής και στον χώρο του ΠΑΣΟΚ, παρά το γεγονός ότι ο Νίκος Ανδρουλάκης ήταν ο «πρωταγωνιστής» της πρώτης φάσης των παρακολουθήσεων.

Παράλληλα, η κοινωνία εμφανίζεται εξαιρετικά προβληματισμένη με την πορεία της οικονομίας και την ακρίβεια, με το 56% να δηλώνει ότι η χώρα βαδίζει σε λάθος κατεύθυνση και τους έξι στους δέκα να αναφέρουν τον πληθωρισμό ως το μεγαλύτερο πρόβλημα, σε πολύ μεγάλη απόσταση από τα ελληνοτουρκικά και τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Η κυβέρνηση παίρνει φαίνεται πως έχει θετικό αντίκτυπο στο κοινό, στον τομέα του τουρισμού, στον ψηφιακό μετασχηματισμό, στην αμυντική θωράκιση της χώρας, στις ελληνοτουρκικές σχέσεις και την εξωτερική πολιτική, στις υποδομές και στην προσέλκυση επενδύσεων, ενώ υστερεί στα εργασιακά, στην εγκληματικότητα, στην αντιμετώπιση του πληθωρισμού αλλά και της διαφθοράς.

Η κυβέρνηση, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, εξασφαλίζει 39% θετικές γνώμες, με το 55% των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ να εκφράζεται θετικά, όπως και το 15% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ. Μάλιστα, στον χώρο του ΠΑΣΟΚ ο κ. Μητσοτάκης αποδεικνύεται ιδιαίτερα δημοφιλής, αφού το 62% των ψηφοφόρων του εκφράζεται θετικά για αυτόν.
Το «δίδυμο» Δένδια – Πιερρακάκη κυριαρχεί στις προτιμήσεις του συνόλου των ψηφοφόρων στο ερώτημα «ποιοι είναι οι καλύτεροι υπουργοί» , με τον Άδωνη Γεωργιάδη να ακολουθεί στην τρίτη θέση.