Βουλή: Αντιπαράθεση κυβέρνησης-αντιπολίτευσης για την προστασία της πρώτης κατοικίας

Σφοδρή αντιπαράθεση κυβέρνησης – αντιπολίτευσης για την προστασία της πρώτης κατοικίας. Ο υπουργός Εργασίας με αφορμή την περίπτωση της δημοσιογράφου Ιωάννας Κολοβού καταλόγισε πολιτική υποκρισία στον ΣΥΡΙΖΑ.

«Η διαδικασία του πλειστηριασμού ξεκίνησε τον Μάρτιο του 2019 μαζί και με άλλους πλειστηριασμούς που έγιναν επί εποχής σας. Σας αρέσει δεν σας αρέσει αυτή είναι η πραγματικότητα. Και λυπάμαι που καταρρέει ένας ακόμη μύθος σας», είπε ο υπουργός τονίζοντας ότι την περίοδο 2018-19 επί ΣΥΡΙΖΑ δεν έγιναν ένας και δυο, αλλά 30.000″ πλειστηριασμοί.

Αντιδρώντας ο κ. Τσακλώτος απάντησε: «Επί 4 ημέρες υπουργοί κυβέρνησης διαστρεβλώνουν συνειδητά τα λόγια μου και το νόημα τους. Είχα πει ότι οι πλειστηριασμοί είναι καλοί σε κανονικές συνθήκες. Είπα πολύ ξεκάθαρα ότι σε κανονικές συνθήκες μπορούν να υπάρχουν πλειστηριασμοί.

Όμως όταν δεν υπάρχουν κανονικές συνθήκες, μια σοβαρή κυβέρνηση παρεμβαίνει και μοιράζει το κόστος μεταξύ των τραπεζών, των δανειοληπτών κι του κράτους». Πρόσθεσε δε ότι η προστασία της Α κατοικίας τελείωσε στα τέλη του 2019 και πως η κυβέρνηση έχει την αποκλειστική ευθύνη για τις εικόνες στο σπίτι της κ Κολοβού.

ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ

Επίθεση στην κυβέρνηση ότι χρησιμοποιεί την ακρίβεια για να έχει αυξημένα φορολογικά έσοδα από τους έμμεσους φόρους εξαπέλυσε ο επικεφαλής της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλης Κατρίνης, παρουσιάζοντας και την τροπολογία που κατέθεσε το κόμμα για την προστασία της κύριας κατοικίας. Για το σπίτι της δημοσιογράφου Ι.Κολοβού ο κ Κατρίνης υποστήριξε ότι «όλα όσα συνέβησαν με την εισβολή στο σπίτι της συνταξιούχου είναι σκηνές που θα δούμε να επαναλαμβάνονται και στο μέλλον. Γιατί πολύ απλά δεν υπάρχει, εδώ και καιρό, πλαίσιο προστασίας της πρώτης κατοικίας».