Κόντρα Σταϊκούρα-Αχτσιόγλου στη Βουλή για τους πλειστηριασμούς

Οξεία αντιπαράθεση μεταξύ του υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα και της αρμόδιας τομεάρχη του ΣΥΡΙΖΑ Έφης Αχτσιόγλου,πυροδότησε στη Βουλή,το θέμα της προστασίας της πρώτης κατοικίας.

Απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση της κ.Αχτσιόγλου, ο υπουργός Οικονομικών επέμεινε ότι «η προστασία της πρώτης κατοικίας καταργήθηκε οριζόντια με τους νόμους της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ 4346 του 2015 και 4592 του 2019».
Από την πλευρά της,η κ.Αχτσιόγλου, μίλησε «για πλήρη απελευθέρωση των πλειστηριασμών και ανεξέλεγκτη λειτουργία των funds», χαρακτηρίζοντας αποτρόπαιη την εικόνα του πλειστηριασμού της πρώτης κατοικίας της δημοσιογράφου Ιωάννας Κολοβού για μια οφειλή της τάξεως των 15.000 ευρώ από κάρτες.

Επίσης,ανέφερε ότι για το 2022,έχουν προγραμματιστεί πάνω από 44.000 πλειστηριασμοί και πρώτης κατοικίας, ενώ έχουν ολοκληρωθεί τριπλάσιοι πλειστηριασμοί σε σχέση με πέρυσι.
«Οι αυταπάτες και οι οβιδιακές μεταμορφώσεις έχουν τα όριά τους,όχι όμως για τον ΣΥΡΙΖΑ»,σχολίασε ο υπουργός, με την κ.Αχτσιόγλου να απαντά ότι ο υπουργός «αντί να λογοδοτεί κάνει αντιπολίτευση στην αντιπολίτευση».

Αναφορά έγινε και στο θέμα των « κόκκινων δανείων», με την τομεάρχη Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ να ρωτάει τον κ.Σταϊκούρα, αν δεσμεύεται για τη μη εγγραφή μέρους ή του συνόλου των εγγυήσεων του προγράμματος «Ηρακλής» στο δημόσιο χρέος.

Ο υπουργός, αφού είπε ότι χάρη στον «Ηρακλή», μειώθηκε ο όγκος των «κόκκινων δανείων», σημείωσε ότι για το θέμα της εγγραφής ή μη στο δημόσιο χρέος, αναμένουμε την απόφαση της Eurostat.