Στην Εισαγγελία ως μάρτυρες Βαξεβάνης και Γεροβασίλη για την υπόθεση των παρακολουθήσεων

Ο εκδότης της εφημερίδας Documento και δημοσιογράφος Κώστας Βαξεβάνης και η γραμματέας της Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ Όλγα Γεροβασίλη βρέθηκαν σήμερα στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

Οι δύο τους μετέβησαν στην Εισαγγελία ώστε να καταθέσουν ως μάρτυρες στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης που διενεργείται με αφορμή τις αποκαλύψεις της εφημερίδας για την υπόθεση των τηλεφωνικών παρακολουθήσεων.

Ο δημοσιογράφος αναμένεται να καταθέσει τελικά την ερχόμενη Τρίτη, κατόπιν συνεννόησης με την αρμόδια εισαγγελέα, ενόψει και των νέων αποκαλύψεων που πρόκειται να δημοσιευτούν στην εφημερίδα Documento την Κυριακή.

Όπως υποστηρίζει ο κ. Βαξεβάνης, οι νέες αποκαλύψεις δείχνουν ως ενιαίο κέντρο παρακολουθήσεων το Μαξίμου, αφού «προκύπτει διασύνδεση Predator – ΕΥΠ».

Στις μέχρι στιγμής δημοσιευμένες λίστες βρίσκεται και το όνομα της Όλγας Γεροβασίλη, η οποία έχει υποβάλει μήνυση κατά παντός υπευθύνου.

Η ίδια επανέλαβε σήμερα ότι πρέπει να ριχθεί άπλετο φως στην υπόθεση, ζητώντας την ενοποίηση των εκκρεμών ποινικών υποθέσεων με κοινό παρονομαστή τις υποθέσεις των τηλεφωνικών παρακολουθήσεων και έδειξε το Μαξίμου ως το κέντρο παρακολουθήσεων.