Η απάντηση της Ελλάδας στους υπαινιγμούς του Σοϊλού: Έχουμε ανοιχτό μέτωπο με κάθε έκφανση τρομοκρατίας

Κατηγορηματική και ξεκάθαρη απάντηση στον υπουργό Εσωτερικών της Τουρκίας, Σουλεϊμάν Σοϊλού, που δήλωσε ότι αν δεν είχε συλληφθεί η φερόμενη δράστις της επίθεσης στην Κωνσταντινούπολη θα διέφευγε στην Ελλάδα, έδωσαν ο Γιάννης Οικονόμου και ο Τάκης Θεοδωρικάκος.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών, εξέφρασε τα ειλικρινή συλλυπητήρια της κυβέρνησης για όσους χάθηκαν στην Κωνσταντινούπολη, στη συνέχεια έδωσε μία ξεκάθαρη απάντηση στους ισχυρισμούς του Τούρκου υπουργού τονίζοντας ότι η Ελλάδα έχει ανοικτό μέτωπο με κάθε έκφανση της τρομοκρατίας παντού στον κόσμο.

Ξεκάθαρη απάντηση και από τον Θεοδωρικάκο

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ και την εκπομπή Αταίριαστοι, ο ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος είπε ότι η Ελλάδα προστατεύει καλά τα σύνορά της και ουδέποτε θα δεχόταν τρομοκράτες στο έδαφός της.

Οι ισχυρισμοί Σοϊλού

Όπως μετέδωσε νωρίτερα η τουρκική εφημερίδα Hurriyet ο Σοϊλού, πέρα από τα πυρά που εξαπέλυσε κατά των ΗΠΑ για τη συνεργασία τους με τις κουρδικές πολιτοφυλακές στη Συρία στον πόλεμο κατά του ISIS, δήλωσε ότι «αν δεν είχαν συλληφθεί» οι ύποπτοι, «θα είχαν διαφύγει σήμερα λαθραία στην Ελλάδα».

«Λάβαμε το μήνυμα που μας δόθηκε και ξέρουμε ποιο είναι το μήνυμα. Δεν δεχόμαστε τα συλλυπητήρια της Αμερικανικής Πρεσβείας» δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας, Σουλεϊμάν Σοϊλού. «Δεν είμαστε εχθροί κανενός. Θέλω να εκφράσω ότι δεν έχουμε τη δύναμη να αντέξουμε την προδοσία. Οι επιχειρήσεις συνεχίζονται. Αν δεν τους έπιαναν, θα είχαν διαφύγει λαθραία στην Ελλάδα σήμερα», τόνισε.