Η αύξηση στα τιμολόγια της ΔΕΗ είναι προκλητική

Την πρόθεσή του να εξαντλήσει όλους τους δυνατούς τρόπους ώστε να ακυρωθούν οι αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ γνωστοποίησε ο Υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Παναγιώτης Λαφαζάνης, κατηγορώντας ταυτόχρονα τη ΡΑΕ πως σε συμπαιγνία με την προηγούμενη κυβέρνηση κράτησε κρυφή τη σχετική απόφαση.

Όπως σημειώνει ο κ. Λαφαζάνης, “η απόφαση για αύξηση του Ειδικού Τέλους Μείωσης Εκπομπών Αερίων Ρύπων (ΕΤΜΕΑΡ) ελήφθη στις 30 Δεκεμβρίου 2014 -επί της συγκυβέρνησης ΝΔ/ΠΑΣΟΚ- είναι κάτι παραπάνω από προκλητική και κοινωνικά επαχθέστατη».

Σύμφωνα με τον Υπουργό, αυτή η απόφαση «είναι διπλά απαράδεκτη επειδή λαμβάνεται σε περίοδο κρίσης, όπου τα τιμολόγια του ηλεκτρικού ρεύματος πνίγουν επιπροσθέτως την ελληνική οικονομία και τους πολίτες».

Ο κ. Λαφαζάνης καλεί τη ΡΑΕ να επανεξετάσει και να αναθεωρήσει αμέσως την απόφασή της, ώστε να μην υπάρξουν αυξήσεις και να μην επιβαρυνθούν περαιτέρω τα τιμολόγια ηλεκτρικού ρεύματος.

Καταλήγοντας ο Υπουργός λέει πως “σε κάθε περίπτωση, πάντως, το Υπουργείο θα εξαντλήσει όλους τους δυνατούς τρόπους, και υπάρχουν αυτοί οι τρόποι, προκειμένου να ακυρωθούν οι αυξήσεις στα τιμολόγια ηλεκτρικού ρεύματος που προκαλούν τον δοκιμαζόμενο λαό μας και βρίσκονται σε πλήρη αντίθεση με το πρόγραμμα και την πολιτική της κυβέρνησης“.