Ανακοίνωση για τους αγρότες

Το ΠΑΣΟΚ εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με τις πληρωμές των αγροτών, στην οποία το κόμμα της Χαριλάου κατηγορεί την Κυβέρνηση πως για ακόμα μια φορά αθετεί τις υποσχέσεις της και τονίζει πως χρησιμοποιεί τα χρήματα του ΟΠΕΚΕΠΕ για άλλους σκοπούς.

Αναλυτικά η ανακοίνωση: 

“Οι αγρότες είναι οι πρώτοι που πληρώνουν τις συνέπειες της αλλοπρόσαλλης κ τυχοδιωκτικής πολιτικής της Κυβέρνησης Τσίπρα – Καμμένου – Βαρουφάκη.

51.000 βαμβακοπαραγωγοί ειδοποιήθηκαν την περασμένη Πέμπτη από τον ΟΠΕΚΕΠΕ ότι θα πληρωθούν την ειδική ενίσχυση βάμβακος (πάνω από 150 εκ ευρώ) αλλά στα ΑΤΜ δε βρήκαν ούτε σεντς.

Η μοναδική αιτία είναι η υφαρπαγή των χρημάτων του ΟΠΕΚΕΠΕ από την Κυβέρνηση για άλλους σκοπούς κ υποχρεώσεις.

Αντιμέτωποι με το ίδιο σοκ θα βρεθούν άλλοι 150.000 αγρότες που περιμένουν να πληρωθούν όπως κάθε χρόνο πριν το Πάσχα.

Η κυβέρνηση των non papers, των εισαγγελικού τύπου απειλών και του life style δεν έχει εντολή από κανένα Έλληνα πολίτη να καταστρέψει την αγροτική παραγωγή.

Το γεγονός ότι ο κ Τσίπρας δε βρήκε ούτε μια λέξη να πει για τους αγρότες στις προγραμματικές του δηλώσεις δε σημαίνει ότι απέκτησε και το δικαίωμα να τους στραγγίξει οικονομικά στερώντας τους λεφτά που είναι δικά τους κ όχι δικά του.

Η Κυβέρνηση καλείται να δώσει άμεσα λύση στο πρόβλημα που η ίδια δημιούργησε κ προειδοποιούμε ότι το θέμα δεν προσφέρεται για ένα ακόμα επικοινωνιακό show των περιφερόμενων υπουργών της από κανάλι σε κανάλι.

Από τις 2 Μαρτίου είχαμε επισημάνει το αδιέξοδο της επιλογής τους κ δε μας άκουσαν. Το ψέμα έχει κοντά ποδάρια”.