Θέλουμε δράση, πράξεις, όχι απλώς υποσχέσεις

Μετά το Eurogroup παραπέμπει τις όποιες αποφάσεις για εκταμιεύσεις χρημάτων για την Ελλάδα ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν Γίρκι Κατάινεν, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «RealNews». «Θέλουμε δράση, πράξεις, όχι απλώς υποσχέσεις», σημειώνει και τονίζει πως: «Οι συνομιλίες ξεκίνησαν για να δημιουργηθεί μια αξιόπιστη ατζέντα μεταρρυθμίσεων, την οποία θα ορίσει η ελληνική κυβέρνηση και θα αποδεχθούν οι άλλοι Ευρωπαίοι φορολογούμενοι. Και μετά, θέλουμε να δούμε την εφαρμογή. Τότε και μόνο μπορεί η βοήθεια να συνεχιστεί».

Ο κ. Κατάινεν αναφέρει πως «μέχρι τον φετεινό χειμώνα τα πράγματα πήγαιναν καλύτερα. Η χώρα είχε πρωτογενές πλεόνασμα 1,5%, όλοι μιλούσαν για την ανάγκη μιας προληπτικής πιστωτικής γραμμής. Η Ελλάδα θα έβγαινε από το πρόγραμμα, απλώς με μια ασφαλιστική δικλείδα… Δεν θα έλεγα ότι είμαστε πάλι στην αρχή.

Η νέα κυβέρνηση, όμως, πρέπει να κάνει πάρα πολλά για να ανακτήσει την εμπιστοσύνη… Φαντάζομαι πως μπορούν να αλλάξουν ξανά τα δεδομένα, όμως αυτό σημαίνει ότι η νέα κυβέρνηση πρέπει να λάβει αποφασιστικά μέτρα για να ανακτήσει την πρόσβαση στις αγορές».