Νέα δημοσκόπηση δείχνει προβάδισμα 7,5 μονάδων για τη ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ

Νέα δημοσκόπηση δείχνει διαφορά 7,5 μονάδων της  ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ. 

Η μέτρηση της Pulse που παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ, εμφανίζει τη ΝΔ να προηγείται με 7,5% έναντι του ΣΥΡΙΖΑ. Η διαφορά του Κυριάκου Μητσοτάκη από τον Αλέξη Τσίπρα ως προς την καταλληλότητα για την πρωθυπουργία παρέμεινε σταθερή σε σχέση με τον Σεπτέμβριο, στις 11 μονάδες. Αμετάβλητη παρέμεινε και η παράσταση νίκης, στις 30 μονάδες υπέρ της Νέας Δημοκρατίας.

Σημειώνεται ότι όλα τα κόμματα της Βουλής πλην ΚΚΕ εμφανίζουν απώλειες στην πρόθεση ψήφου, καθώς διαπιστώνεται μία μικρή αποσυσπείρωση μετά από το οριστικό ξεκαθάρισμα ότι οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας και η ατμόσφαιρα δεν έχει πλέον προεκλογικά χαρακτηριστικά. Η ΝΔ χάνει μία μονάδα, ο ΣΥΡΙΖΑ μισή όπως και το ΠΑΣΟΚ, ενώ μισή μονάδα είναι το κέρδος του ΚΚΕ. Απώλεια μισής μονάδας έχουν τόσο η Ελληνική Λύση, όσο και το ΜεΡΑ25, που μένει στο 2,5% και με την αναγωγή επί των εγκύρων.

Πάντως, ανησυχία προκαλεί στον κόσμο η σχέση της Ελλάδας με την Τουρκία. Το 51% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι ανησυχεί για την στάση της Τουρκίας.