Συνάντηση Μακρόν-Σολτς στο Παρίσι - Ξεχώρισαν οι συζητήσεις για ενέργεια και οικονομία

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν συναντήθηκε σήμερα (26/10) με τον Γερμανό καγκελάριο Όλαφ Σολτς και μεταξύ άλλων συζητήσαν για τα ζητήματα της ενέργειας και της οικονομίας.

Όπως ανέφεραν διπλωματικοί κύκλοι του μεγάρου των Ηλυσίων Πεδίων, οι δύο ηγέτες επικεντρώθηκαν στις πρωτοβουλίες που θα πρέπει να αναλάβουν οι χώρες τους με στόχο την ανάπτυξη του βιομηχανικού τομέα στην Ευρώπη και την απεξάρτηση από τον άνθρακα.

Όσον αφορά τα ενεργειακά ζητήματα, επιβεβαίωσαν την αρχή της αλληλεγγύης ανάμεσα στη Γαλλία και τη Γερμανία και την αποφασιστικότητα τους να τηρήσουν τις δεσμεύσεις που έχουν αναλάβει σε σχέση με τον περιορισμό των εκπομπών αερίων.

Παράλληλα, συζητήθηκε και το θέμα της ενίσχυσης της Άμυνας της Ευρώπης προς την κατεύθυνση που υιοθέτησε η σύνοδος κορυφής των Βερσαλλιών η οποία πραγματοποιήθηκε τον Φεβρουάριο. Τέλος, Μακρόν και Σολτς συζήτησαν σχετικά με το ζήτημα της ανοικοδόμησης της Ουκρανίας αλλά και τις σχέσεις με την Κίνα, ενόψει της μετάβασης του Γερμανού καγκελάριου στο Πεκίνο.

Υπενθυμίζεται πως αύριο (27/10), ο Όλαφ Σολτς θα συναντηθεί με τον Κυριάκο Μητσοτάκη στην Αθήνα.