Πάτσης: Με απόφαση Μητσοτάκη η διαγραφή - Μηδενική ανοχή σε τέτοιες πρακτικές

Με συνοπτικές διαδικασίες ο βουλευτής Γρεβενών Ανδρέας Πάτσης βρέθηκε εκτός της κοινοβουλευτικής ομάδας της ΝΔ ύστερα από τα όσα έγιναν γνωστά για τις επαγγελματικές του δραστηριότητες που δεν συνάδουν με αυτές ενός εκλεγμένου μέλους του Κοινοβουλίου, ενώ εγείρονται σημαντικά ηθικά ζητήματα, όπως σημειώνουν πηγές του κυβερνώντος κόμματος. 

Μόλις είδαν το φως της δημοσιότητας καταγγελίες ότι ήταν ιδιοκτήτης εισπρακτικής εταιρείας που είχε αγοράσει «κόκκινα δάνεια», ενώ παράλληλα το νομικό του γραφείο είχε συνάψει σύμβαση με τα ΕΛΤΑ, δηλαδή μια εταιρεία του ευρύτερου δημόσιου τομέα, κλήθηκε για εξηγήσεις από τον γραμματέα της κοινοβουλευτικής ομάδας της ΝΔ, Γιάννη Μπούγα, ύστερα από εντολή του κ. Μητσοτάκη προκειμένου να παράσχει εξηγήσεις. Όπως γίνεται αντιληπτό αυτές δεν ήταν πειστικές και η περίπου μισής ώρας συνάντηση επιβεβαίωσε αυτό που ψιθυριζόταν από νωρίς το πρωί χθες, ότι δηλαδή δεν υπάρχει θέση για τον κ. Πάτση στην κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ.

«Τέτοιου είδους συμπεριφορές και πράξεις δεν είναι ανεκτές», όπως σημείωνε αρμόδια πηγή και με μια λιτή ανακοίνωση η οποία αναφέρει: «Οι εξηγήσεις του βουλευτή Ανδρέα Πάτση για επαγγελματικές του δραστηριότητες, που δεν συνάδουν με την ιδιότητα του βουλευτή και τις αρχές της Νέας Δημοκρατίας, δεν κρίθηκαν επαρκείς. Κατόπιν τούτου, με απόφαση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη ο βουλευτής Γρεβενών Ανδρέας Πάτσης, τίθεται εκτός Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ», ανακοινώθηκε η διαγραφή του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η επιτροπή Πόθεν Έσχες της Βουλής είχε εντοπίσει στο παρελθόν την συμμετοχή του κ. Πάτση σε εταιρείες που έχουν έδρα στο εξωτερικό, κάτι που είναι παράνομο, και του είχαν γίνει συστάσεις, αλλά περιορίστηκε σε αυτές και στη συνέχεια η υπόθεση έκλεισε. Ο βουλευτής Γρεβενών «αδιαφόρησε και δεν συμμορφώθηκε με τις συστάσεις», όπως τονίζουν γαλάζιες πηγές, «κάτι που αποτελεί απαράδεκτη συμπεριφορά», συμπληρώνουν.

Ο γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδας της ΝΔ ζήτησε από τον κ. Πάτση να παραιτηθεί και να παραδώσει την έδρα του, ωστόσο ο ίδιος δείχνει απτόητος από τα όσα συνέβησαν και επέλεξε να παραμείνει μέλος του κοινοβουλίου ως ανεξάρτητος βουλευτής στέλνοντας και …αγωνιστικό μήνυμα στους κατοίκους των Γρεβενών: «Αγαπητοί Γρεβενιώτες και Γρεβενιώτισσες παραμένω βουλευτής σας, ανεξάρτητος, σε λίγη ώρα θα ανεβεί δελτίο Τύπου από εμένα και από το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας με τις λεπτομέρειες. Μέχρι τελευταίας στιγμής θα είμαι ο Ανδρέας που ξέρετε. Σας ευχαριστώ θερμά».