Διεγράφη από τη ΝΔ ο βουλευτής Ανδρέας Πάτσης

Βαρύ ήταν το κλίμα στη Νέα Δημοκρατία για τον Ανδρέα Πάτση τις τελευταίες ώρες μετά από καταγγελίες για επιχειρηματικές δραστηριότητες με εξαγορά «κόκκινων» δανείων, κάτι που οδήγησε και στη διαγραφή του από το κόμμα.

Ο βουλευτής κλήθηκε να δώσει εξηγήσεις στον γενικό γραμματέα Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ, Γιάννη Μπούγα, για όσα του καταλογίζονται και σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr, στον βουλευτή διαμηνύθηκε αρμοδίως μέχρι στιγμής πως θα πρέπει να δώσει ο ίδιος απαντήσεις για όσα του καταμαρτυρούνται.

Το θέμα για το κυβερνών κόμμα είχε ιδιαίτερη βαρύτητα, κάτι που καταμαρτυρά και το γεγονός πως συζητήθηκε και στον «πρωινό καφέ» του Μεγάρου Μαξίμου. Ο ίδιος πάντως σε συνομιλητές του φέρεται να λέει ότι όλες του οι δραστηριότητες είναι απολύτως νόμιμες.

Ως προς τα ΕΛΤΑ, αρμόδιες πηγές του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης,επισημαίνουν ότι τα ΕΛΤΑ ΑΕ δεν είναι υπό την εποπτεία του υπουργείου αλλά έχουν περάσει στην κυριότητα του Υπερταμείου εδώ και αρκετά χρόνια.

Υπενθυμίζεται πως οι καταγγελίες ήρθαν από τον ΣΥΡΙΖΑ, με την Κουμουνδούρου να αναφέρει ότι ο Ανδρέας Πάτσης εμφανίζεται ιδιοκτήτης ξένων εταιρειών ειδικού σκοπού, οι οποίες αγόρασαν κόκκινα δάνεια 63 εκ. στην τιμή των 4,3 εκ. και ο κ. Πάτσης κερδοσκοπεί από αυτό.

 

«Το πλιάτσικο στο δημόσιο χρήμα από τους «άριστους» του κ. Μητσοτάκη δεν έχει προηγούμενο. Η αποπομπή των κ. Πιερρακάκη και Πάτση είναι το ελάχιστο που πρέπει να γίνει. Μετά, περιμένουμε να απαντήσει ο κ. Μητσοτάκης γιατί καλύπτει τόσες μέρες το πλιάτσικο των εκλεκτών του», σημείωσε χαρακτηριστικά.

«Προφανώς ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει άλλη ατζέντα και βρήκε ένα θέμα παλιό που έχει ήδη συζητηθεί για να το κολλήσει», δήλωσε μεταξύ άλλων ο Ανδρέας Πάτσης μιλώντας στον Αθήνα 9.84 και στους Γιάννη Λαυράνο και Νίκο Καρούτζο, επιμένοντας ότι θα προσφύγει στη δικαιοσύνη ως απάντηση στις καταγγελίες του Παύλου Πολάκη περί εμπλοκής του σε fund που εξαγόρασε δάνεια.

Ανακοίνωση από το Μέγαρο Μαξίμου

“Οι εξηγήσεις του βουλευτή, Ανδρέα Πάτση για επαγγελματικές του δραστηριότητες, που δεν συνάδουν με την ιδιότητα του βουλευτή και τις αρχές της Νέας Δημοκρατίας, δεν κρίθηκαν επαρκείς. Κατόπιν τούτου, με απόφαση του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη ο βουλευτής Γρεβενών, Ανδρέας Πάτσης, τίθεται εκτός Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ”, αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Μέγαρο Μαξίμου.

Ανακοινώθηκε και στην Ολομέλεια της Βουλής η διαγραφή του βουλευτή Α. Πάτση, μετά απο επιστολη που έστειλε ο πρωθυπουργός με την οποία γνωστοποιεί οτι τίθετια εκτός ΚΟ της ΝΔ.