Σταϊκούρας: Φρένο σε πλειστηριασμούς από funds κόκκινων δανείων

Φρένο στη σεναριολογία περί νομοθετικής ρύθμισης που θα επέτρεπε στις Εταιρείες Διαχείρισης Απαιτήσεων, δηλαδή τα funds των κόκκινων δανείων να προχωρούν σε σε πλειστηριασμούς έβαλε ο κ. Χρήστος Σταϊκούρας στη Βουλή ενώ παράλληλα έστειλε αυστηρό μήνυμα στις τράπεζες και στις εταιρίες διαχείρισης Απαιτήσεων από Δάνεια και Πιστώσεις να αναλάβουν τις ευθύνες απέναντι στην κοινωνία.

«Όλοι οι χρηματοδοτικοί φορείς οφείλουν να ευθυγραμμιστούν με την πολιτεία, για την αποτελεσματική και βιώσιμη διαχείριση του προβλήματος του ιδιωτικού χρέους», είπε ο υπουργός Οικονομικών και πρόσθεσε πως παρά την πρόοδο, οι χρηματοδοτικοί φορείς υστερούν, σημαντικά.

Αναφερόμενος μάλιστα στον εξωδικαστικό μηχανισμό, είπε ότι δεν έχουν σταθεί στο ύψος των περιστάσεων, ούτε οι τράπεζες ούτε οι διαχειριστές απαιτήσεων, με ορισμένες φωτεινές εξαιρέσεις. «Προσδοκούμε και πιέζουμε, τράπεζες και εταιρίες διαχείρισης, να εντατικοποιήσουν τις προσπάθειές τους για την ταχεία υλοποίηση ρυθμίσεων. Και έχουν ευθύνη γι’ αυτό, πρωτίστως απέναντι στην ελληνική κοινωνία», συμπλήρωσε ο υπουργός Οικονομικών.