Κεραμέως για τη 12χρονη: Πήγαινε κανονικά στο σχολείο, φέτος είχε μόνο μια απουσία - Υπήρχε επαφή με τη μητέρα

Τον αποτροπιασμό της για το δράμα που ζούσε η 12χρονη από τον Κολωνό εξέφρασε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως.

Ερωτηθείσα για τις εξελίξεις στην υπόθεση, η υπουργός, μιλώντας στο Ρ/Σ «Παραπολιτικά 90,1», είπε αρχικά ότι κάθε άνθρωπος που διαβάζει αυτά τα στοιχεία δεν μπορεί παρά «να γεμίζει με φρίκη, αποτροπιασμό, αγανάκτηση. Το θετικό είναι ότι χύνεται άπλετο φως, προχωρούν γρήγορα οι έρευνες».

Η κυρία Κεραμέως τόνισε ότι το υπουργείο Παιδείας δεν είναι το άμεσα αρμόδιο για την έρευνα, ωστόσο «ήρθαμε σε επαφή με το σχολείο. Το παιδί (σ.σ. η 12χρονη) πήγαινε κανονικά στο σχολείο. Φέτος είχε λείψει μόνο μια μέρα». Σύμφωνα με την υπουργό πέρυσι, όταν ήταν στο δημοτικό, το κορίτσι είχε περισσότερες απουσίες, όπως και τα αδέρφια της, «πάντα όμως εντός του επιτρεπτού ορίου (των απουσιών). Υπήρχε επαφή του σχολείου με τη μητέρα».

«Δεν πάει στο σχολείο σε αυτή τη φάση, δίνει διαρκώς καταθέσεις»

Σε εκείνο το σημείο η υπουργός Παιδείας είπε ότι φέτος «έχουμε τους περισσότερους ψυχολόγους και κοινωνικούς λειτουργούς στα σχολεία από ποτέ» και πως από την πρώτη στιγμή «φροντίσαμε ώστε να υπάρχει υποστηρικτική δομή στο σχολείο». Όταν ερωτήθηκε αν πηγαίνει αυτές τις ημέρες ή αν θα επιστρέψει στο σχολείο της η 12χρονη, η Νίκη Κεραμέως σημείωσε:

«Δεν πάει στο σχολείο το κορίτσι. Δίνει διαρκώς καταθέσεις, καταλαβαίνετε ότι είναι σε ένα ιδιαίτερο καθεστώς. […] Θα ήταν σημαντικό όμως να επανέλθει το παιδί σε μια κανονικότητα, για την ομαλή εξέλιξή του. Αυτά θα μάς τα υποδείξουν βέβαια οι ειδικοί, οι ψυχολόγοι και κοινωνικοί λειτουργοί».