Ένταση μεταξύ Πολάκη - Γεωργιάδη στη Βουλή

Θερμό επεισόδιο με πρωταγωνιστή τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Παύλο Πολάκη προκλήθηκε στη Βουλή, με την Αντιπρόεδρο του Σώματος Σοφία Σακοράφα να καλεί την φρουρά να τον βγάλει εκτός αίθουσας, καθώς εκείνος παρά τις συνεχείς συστάσεις της, συνέχιζε να διακόπτει τον υπουργό Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη που ήταν στο βήμα.

«Πού νομίζετε ότι βρίσκεστε, στο καφενείο του χωριού σας;», «είναι απαράδεκτη η συμπεριφορά σας,ντροπή σας», «παρακαλώ να βγάλετε έξω από την αίθουσα τον κύριο συνάδελφο», ήταν η αντίδραση της κ.Σακοράφα στην επιμονή του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ να φωνάζει όρθιος,διακόπτοντας τον υπουργό Ανάπτυξης.

Οι τόνοι ανέβηκαν με αφορμή την υπόθεση της προέγκρισης χρηματοδότησης εταιρείας της συζύγου το βουλευτή της ΝΔ Κωνσταντίνου Μαραβέγια. Πρώτος μίλησε ο ίδιος ο κ.Μαραβέγιας, ο οποίος αφού μίλησε για ατμόσφαιρα πολιτικού χαμαιτυπείου, είπε ότι « η λάσπη και ο βούρκος δεν θα βρουν ποτέ δικαίωση στα μάτια του ελληνικού λαού», κατηγορώντας τον κ.Πολάκη ότι προσπάθησε να τον εμπλέξει σε μια κατά φαντασία υπόθεση διασπάθισης δημοσίου χρήματος, με αφορμή τα επενδυτικά σχέδια της συζύγου του.

Ζητώντας αργότερα το λόγο, ο κ.Πολάκης επέμεινε ότι «με φωτογραφική διάταξη του υπουργού Ανάπτυξης προβλέφτηκε η δυνατότητα επιχορήγησης γηροκομείων ή κέντρων αποκατάστασης». Και πρόσθεσε: «Έτσι να σου κάνω κι εγώ κέντρο αποκατάστασης στα Σφακιά», είπε χαρακτηριστικά.

Απαντώντας ο κ.Γεωργιάδης, τόνισε ότι δεν εκδόθηκε ποτέ απόφαση για επιχορήγηση της επιχείρησης της συζύγου του κ.Μαραβέγια. «Για να ξεκινήσει η διαδικασία υπαγωγής στη χρηματοδότηση,απαιτείται η έκδοση ατομικού ΦΕΚ από τον γενικό διευθυντή ιδιωτικών επενδύσεων και δεν αρκεί η αναγραφή στον οριστικό πίνακα», εξήγησε ο υπουργός, λέγοντας ότι « ο κ.Πολάκης έχει μανία να μας βγάλει όλους κλέφτες».

Η Άννα Βαγενά αποκάλεσε τη ΝΔ «κόμμα παιδεραστών»

Εν τω μεταξύ, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Άννα Βαγενά σύμφωνα με πληροφορίες, αποκάλεσε τη ΝΔ « κόμμα παιδεραστών».
Απευθυνόμενη προς τον συνάδελφό της από τη ΝΔ Μάξιμο Χαρακόπουλο, στη διάρκεια της συνεδρίασης της Ολομέλειας της Βουλής για την άρση της ασυλίας του Νίκου Παππά, φέρεται να του είπε: «Πώς αισθάνεσαι που είσαι στο κόμμα των παιδεραστών;».
Άμεσα αντέδρασε, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο κ. Χαρακόπουλος ο οποίος από το έδρανό του, ακούστηκε να της λέει: « Ντροπή,τι είναι αυτά που λες». Μάλιστα, φέρεται να ζήτησε από την γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Όλγα Γεροβασίλη να παρέμβει και να ανακαλέσει στην τάξη την βουλευτή.
Πάντως, αργότερα η κ.Βαγενά επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον κ.Χαρακόπουλο, ζητώντας του συγγνώμη.