ΣΥΡΙΖΑ: Μεθόδευση φίμωσης η μυστική Ολομέλεια για τις υποκλοπές

Στην εκτίμηση πως ο σχεδιασμός του Κυριάκου Μητσοτάκη για μυστική συνεδρίαση της Ολομέλειας για το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων αποτελεί ακραία και πρωτοφανή μεθόδευση φίμωσης των Ελλήνων βουλευτών, που δεν έχει τολμήσει κανείς στην Μεταπολίτευση. προχωρά ο ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία.

Το γραφείο Τύπου της αξιωματικής αντιπολίτευσης, σε ανακοίνωσή του, υποστηρίζει πως ακόμα και για σοβαρά εθνικά θέματα, όπως στην κρίση των Ιμίων, δεν είχε γίνει μυστική συνεδρίαση της Βουλής.

«Παρόλα αυτά, ο κ. Μητσοτάκης ετοιμάζεται τώρα να την επιβάλει για να κρύψει την αλήθεια και τις ευθύνες του καθεστώτος του για το σκάνδαλο των υποκλοπών. Με κάθε κίνηση συγκάλυψης ο κ. Μητσοτάκης επιβεβαιώνει την ενοχή του για το σκάνδαλο. Απόρρητη Δημοκρατία δεν υπάρχει, υπάρχουν θεσμοί και Σύνταγμα, όσο και αν τα κουρελιάζει το καθεστώς του.

Να είναι σίγουρος, λοιπόν, ότι τίποτα δεν θα μείνει στο σκοτάδι. Όσους μάρτυρες και αν κρύψει, όσα απόρρητα και αν επικαλεστεί, όσες μεθοδεύσεις και αν επιχειρήσει, δεν θα κρυφτούν οι ευθύνες των εμπλεκομένων, πολιτικές και πολύ πιθανόν και ποινικές. Θα διερευνηθούν και από την παρούσα Βουλή στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας και από την επόμενη με προανακριτική Επιτροπή και με πλειοψηφία του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ», τονίζει η Κουμουνδούρου.

Όσο για το ενδεχόμενο χαρακτηρισμού των πορισμάτων των κομμάτων ως «απόρρητα για να μην ενημερωθεί ο ελληνικός λαός», είναι αυτονόητο, υπογραμμίζεται στη σχετική ανακοίνωση, πως ο ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ δεν πρόκειται να συναινέσει στο «κρυφτό» του πρωθυπουργού.