Νέος πρεσβευτής της Τουρκίας στην Αθήνα ο Τσαγατάι Ερτζιγές

Ο Τσαγατάι Ερτζιγές, πρώην γενικός διευθυντής Πολιτικών Υποθέσεων και Ναυτιλίας στο τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών, αναλαμβάνει τη θέση του νέου πρεσβευτή της Τουρκίας στην Αθήνα.

Ο επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ανακοίνωσε τους διορισμούς νέων πρεσβευτών και μόνιμων αντιπροσώπων στις αποστολές της Τουρκίας στο εξωτερικό.

Ο Ερτζιγές εντάχθηκε στο τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών το 1988, στο τμήμα που επικεντρωνόταν στα ελληνοτουρκικά. Έχει συμμετάσχει και στις διερευνητικές επαφές μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας για τις θαλάσσιες δικαιοδοσίες στο Αιγαίο, υπήρξε μέλος της τουρκικής αντιπροσωπείας στις διαπραγματεύσεις του ΟΗΕ για το Κυπριακό το 2004, ενώ έχει υιοθετήσει την πολιτική της Άγκυρας για τη «Γαλάζια Πατρίδα».

Από τον Σεπτέμβριο του 2015 μέχρι τον Απρίλιο του 2018 διετέλεσε πρεσβευτής της Άγκυρας στη Βηρυτό.

Στο Ισραήλ, ο Τσαβούσογλου διόρισε τον Σακίρ Οζκάν Τορουνλάρ νέο πρέσβη της Τουρκίας στο Τελ Αβίβ. Τον Αύγουστο, η Τουρκία και το Ισραήλ συμφώνησαν να αποκαταστήσουν πλήρεις διπλωματικές σχέσεις και να διορίσουν εκ νέου πρεσβευτές και γενικούς προξένους μετά από τετραετή διακοπή.

Ο Τούρκος αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Σεντάτ Ονάλ ορίστηκε νέος μόνιμος αντιπρόσωπος της Τουρκίας στα Ηνωμένα Έθνη.

Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Φαρούκ Καϊμακτσί, ο οποίος είναι επίσης διευθυντής για θέματα ΕΕ στο τουρκικό ΥΠΕΞ, ορίστηκε νέος μόνιμος αντιπρόσωπος της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ο Λεβέντ Γκουμρουκτσού, ο οποίος είναι επικεφαλής της Γενικής Διεύθυνσης Αμερικής, ορίστηκε μόνιμος αντιπρόσωπος στο ΝΑΤΟ, όπως και ο πρέσβης Νουρντάν Μπαϊρακτάρ Γκολντέρ, ο οποίος ορίστηκε μόνιμος αντιπρόσωπος στο Συμβούλιο της Ευρώπης.