Αγιασμός στη Βουλή: Ευθυμία και "πηγαδάκια" πριν την έναρξη μιας προεκλογικής χρονιάς - Όλα τα στιγμιότυπα

Χωρίς την παρουσία του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος αναχώρησε εσπευσμένα για το Λονδίνο, λόγω της σοβαρής επιδείνωσης της κατάστασης της υγείας του πατέρα της συζύγου του Μαρέβας, πραγματοποιήθηκε στη Βουλή ο καθιερωμένος αγιασμός για την έναρξη της νέας κοινοβουλευτικής περιόδου.

Τον αγιασμό τέλεσε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος και μέλη της Ιεράς Συνόδου. Το «παρών» μεταξύ άλλων έδωσαν ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας και ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Μιχάλης Κατρίνης, ενώ απουσίαζαν ο γενικός γενικός γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος, καθώς και ολόκληρη η κοινοβουλευτική ομάδα του ΜέΡΑ25.

Από την πλευρά της κυβέρνησης, στα υπουργικά έδρανα βρέθηκαν ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Παναγιώτης Πικραμμένος και επτά υπουργοί.

«Ο αγιασμός συμβολίζει την ενότητα μας, τη συνεργασία μας. Θέλουμε να πούμε μια δυνατή προσευχή και ευχή ο θεός να σας δίνει φώτιση και υπομονή μέσα τις δυσκολίες και τα προβλήματα που παρουσιάζονται», είπε ο κ. Ιερώνυμος και πρόσθεσε: «θα θέλαμε ο νέος χρόνος να είναι για όλους μας, χρόνος υγείας, εργασίας, δυνατής και κυρίως να αφήσουμε τα μικρά που μας χωρίζουν για τα μεγάλα που μας ενώνουν και μας προωθούν. Καλή χρονιά».

Το Προεδρικό Διάταγμα για τη λήξη των εργασιών της Γ’ Συνόδου είχε ανακοινώσει νωρίτερα στο σώμα, ο πρόεδρος της Βουλής, Κ. Τασούλας. Ακολούθως, διεξήχθη εκλογή τριών Κοσμητόρων και έξι Γραμματέων – μελών του προεδρείου της Βουλής, η οποία λαμβάνει χώρα σε κάθε Σύνοδο.

Ωστόσο λίγο πριν την έναρξη της αγιασμού δεν έλειψαν και τα καθιερωμένα πηγαδάκια, με βουλευτές και υπουργούς να συνομιλούν σε πιο χαλαρή διάθεση.

Δείτε εικόνες από τον αγιασμό στη Βουλή: