Μητσοτάκης στο ΕΛΚ: «Η ΝΔ μπαίνει στον εκλογικό κύκλο από θέση ισχύος»

Στην ετήσια Σύνοδο της ΚΟ του ΕΛΚ (Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα), βρέθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, με τον πρωθυπουργό στην ομιλία του να αναφέρει πως η κυβέρνηση εξελέγη τον Ιούλιο του 2019 με καθαρή εντολή «αφού πειραματιστήκαμε με το λαϊκισμό» και από τότε αντιμετώπισε κρίσεις, όπως η πανδημία και το μεταναστευτικό.

Στο συνέδριο που πραγματοποιήθηκε στο Ηράκλειο, βρέθηκε ο κ. Μητσοτάκης και στην ομιλία του τόνισε μεταξύ άλλων πως «η  Τουρκία εργαλειοποίησε μετανάστες και πρόσφυγες από το Μάρτιο του 2020 και εμείς ήμαστε δύναμη σταθερότητας σε μια ασταθή γεωπολιτική περιοχή. Θέσαμε την Τουρκία προ των ευθυνών της όσον αφορά στις πρακτικές εργαλειοποίησης μεταναστών και προσφύγων για τις δικές της γεωπολιτικές επιδιώξεις».

Όσον αφορά την οικονομία υπογράμμισε πως η κυβέρνηση δημιούργησε ανάπτυξη και δουλειές για όλους τους Έλληνες, ενώ δήλωσε χαρακτηριστικά πως «η Ελλάδα δεν είναι πλέον το μαύρο πρόβατο στην ευρωπαϊκή οικογένεια», με αφορμή χθεσινό άρθρο στους Financial Times το οποίο χαρακτήρισε την Ελλάδα ένα από τα επτά οικονομικά θαύματα παγκοσμίως.

Ο πρωθυπουργός στάθηκε στην πτώση της ανεργίας αλλά και την προσέλκυση ξένων επενδύσεων. Παράλληλα, έκανε αναφορά και στις μεταρρυθμίσεις που υλοποίησε η κυβέρνηση σε τομείς όπως η εκπαίδευση και η υγεία.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε ακόμη πως  η ΝΔ προηγείται στις δημοσκοπήσεις και εκτίμησε ότι την άνοιξη του 2023 οι πολίτες θα ξέρουν ότι η Ελλάδα είναι καλύτερα από ό,τι ήταν το 2019, τονίζοντας πως η ΝΔ μπαίνει στον εκλογικό κύκλο από θέση ισχύος.

Σχετικά με το ενεργειακό κόστος και το υψηλό κόστος ζωής, ο πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα και πως δεν αρκούν τα εθνικά προγράμματα αλλά χρειάζεται να πάρει αποφάσεις και η ΕΕ, «Φοβάμαι ότι έχουμε μπροστά μας ένα δύσκολο χειμώνα. Χρειάζονται ευρωπαϊκές απαντήσεις για το πώς θα συνεργαστούμε για το κόστος της ενέργειας που είναι το νούμερο ένα πρόβλημα», είπε, υπενθυμίζοντας την πρόταση της Ελλάδας μαζί με άλλες χώρες για τον ορισμό πλαφόν στην τιμή του φυσικού αερίου που εισάγεται στην Ευρώπη.

Από την πλευρά του ο ο πρόεδρος του ΕΛΚ Μάνφρεντ Βέμπερ είπε πως «η Ελλάδα κατάφερε να κερδίσει πίσω τη φήμη της. Δεν είναι ο αδύναμος πυλώνας στο ευρωπαϊκό οικοδόμημα, αλλά ο δυνατός πυλώνας χάρις στη ΝΔ και στον Κυριάκο Μητσοτάκη».