Μητσοτάκης στο CNN: «Γελοίο να κατηγορεί η Τουρκία την Ελλάδα για το μεταναστευτικό» (video)

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης παραχώρησε συνέντευξη στο CNN και έκανε λόγο για «πόλεμο ψευδών ειδήσεων και γελοίων κατηγοριών» από την Τουρκία για το μεταναστευτικό. 

Ο πρωθυπουργός έκανε λόγο για εξωφρενικούς ισχυρισμούς από την τουρκική πλευρά. «Έχουμε σώσει δεκάδες χιλιάδες μετανάστες, σώσαμε πάνω 100 μόνο σήμερα, μεταξύ αυτών παιδιά… Το να κατηγορεί την Ελλάδα η Τουρκία, η οποία έχει εργαλειοποιήσει τους μετανάστες για πολιτικούς λόγους είναι απολύτως γελοίο. Η Τουρκία (σ.σ. το 2020 στον Έβρο) κινητοποίησε δεκάδες χιλιάδες μετανάστες για να περάσουν μέσω της Ελλάδας στην Ευρώπη. Οπότε υπάρξει κάποιος άνθρωπος στη θάλασσα, θα τον διασώσουμε. Είμαι πραγματικά απογοητευμένος από αυτόν τον συνεχή πόλεμο ψευδών ειδήσεων από την Τουρκία. Είμαστε γείτονες, πρέπει να κάτσουμε να συζητήσουμε και να συνεργαστούμε, η Τουρκία έχει σημαντικό ρολό να διαδραματίσει στο μεταναστευτικό», δήλωσε ο κ. Μητσοτάκης.

Παράλληλα, μίλησε για «τουρκικό κρεσέντο προκλήσεων» το οποίο απέδωσε σε εσωτερικούς λόγους, ενώ παράλληλα δήλωσε πως «η τουρκική κυβέρνηση αμφισβητεί την κυριαρχία των ελληνικών νησιών, με απαράδεκτους, εξωφρενικούς ισχυρισμούς. Ενθαρρύνουμε τη συζήτηση με την Τουρκία βάσει των αρχών του διεθνούς δίκαιου με πολιτισμένο τρόπο», είπε ο Έλληνας πρωθυπουργός.

Μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στον πόλεμο στην Ουκρανία αλλά και την ενεργειακή κρίση.

Αναλυτικά όσα είπε στη συνέντευξή του ο κ. Μητσοτάκης: