Ικανοποίηση στην Κουμουνδούρου από την παρουσία Τσίπρα στη ΔΕΘ

Με χαμόγελα αναχώρησαν μετά τη διήμερη παρουσία του Αλέξη Τσίπρα στη ΔΕΘ οι στενοί του συνεργάτες αλλά και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ καθώς θεωρούν πως ο στόχος επετεύχθη. 

Στη συνέντευξη Τύπου «ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης απάντησε σε όλα τα θέματα και έβαλε τέλος στα ασαφή σενάρια που δημιούργησε ο ίδιος ο πρωθυπουργός» για να καλύψει όπως έλεγαν από τον ΣΥΡΙΖΑ «την απομόνωση στην οποία έχει περιέλθει και την πορεία του προς την ήττα στις εκλογές όποτε κι αν αυτές γίνουν».

Πρώτα απ´ όλα τα περί τερατογένεσης. Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ξεκαθάρισε πως θέλει την πρωτιά και πως δεν πρόκειται να κάνει «κυβέρνηση ηττημένων ή μειοψηφίας».

«Ξόρκισε» τη χαλαρή ψήφο ο Τσίπρας

Επέστρεψε λοιπόν το μπαλάκι και έθεσε στους πολίτες το δικό του δίλημμα λέγοντας πως αν την πρώτη Κυριακή ψηφίσουν τη ΝΔ, τότε ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα είναι αυτός που θα μπορεί να σχηματίσει κεντροδεξιά κυβέρνηση συνεργασίας». Μετά λοιπόν τον πρωθυπουργό και ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ «ξόρκισε» τη χαλαρή ψήφο.

Όσον αφορά τις υποκλοπές ενώ επανέλαβε τις αιχμές εναντίον του πρωθυπουργού κινήθηκε σε χαμηλούς τόνους ενώ επέμεινε πως δεν γνώριζε και δεν είχε δώσει καμία εντολή για παρακολούθηση του Στέργιου Πιτσιόρλα.

«Απολογία» Τσίπρα στη μεσαία τάξη

Ωστόσο «απολογήθηκε» στη μεσαία τάξη λέγοντας πως ήταν ο εύκολος στόχος και πως την αδίκησε κατά τη διάρκεια της θητείας. Δεν έμεινε όμως στην αυτοκριτική. Χαρακτήρισε ηθική υποχρέωση του ΣΥΡΙΖΑ να αποκαταστήσει τις αδικίες αυτές. Ουσιαστικά ήταν το δικό του mea culpa απέναντι στην μεσαία τάξη που υπέφερε σε όλη την διάρκεια των μνημονίων και χτυπήθηκε σκληρά από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

Ένας ακόμη στόχος ήταν οι συνταξιούχοι με τον Αλέξη Τσίπρα να λέει πως «μετά την μεσαία τάξη ήταν η μεγαλύτερη εξαπάτηση του κ. Μητσοτάκη» και πως τις αυξήσεις που τους τάζει ο κ. Μητσοτάκης «είναι οι αυξήσεις που είχε ψηφίσει ο ΣΥΡΙΖΑ».

Από την αρχή στην Κουμουνδούρου ήθελαν μια «πρωθυπουργική εμφάνιση», μια παρουσία χωρίς εντάσεις, με μετρημένο λόγο, με μέτρα που θα ήταν σοβαρά και πλήρως κοστολογημένα, που θα έπειθαν ότι υπάρχει σχέδιο που μπορεί να εφαρμοστεί και δεν περιλαμβάνει τις γνωστές προεκλογικές υπερβολές.

Επίσης ήθελαν με την ομιλία του να δείξει ότι υπάρχει ένα άλλο μοντέλο οικονομικό που μπορεί να δώσει λύσεις απέναντι στην ενεργειακή κρίση και την ακρίβεια, απέναντι στην τακτική των επιδομάτων που έχει ενστερνιστεί η κυβέρνηση.

Θεωρούν ότι στην τελευταία ΔΕΘ πριν τις κάλπες όποτε κι αυτές στηθούν από τον πρωθυπουργό, κατάφεραν να πείσουν ότι υπάρχει άλλος δρόμος.

Πλέον αρχίζει μια μακρά προεκλογική περίοδος με ένα δύσκολο χειμώνα μπροστά. Τα διλήμματα έχουν τεθεί και από τις δυο πλευρές και οι δυο μονομάχοι έχουν λάβει θέση αν και έχει δρόμο ακόμη μέχρι την κάλπη.