Φονικές νεροποντές στην Ιταλία: Δέκα άνθρωποι πνίγηκαν και τέσσερις αγνοούνται - Πλημμύρισαν οι δρόμοι

Τουλάχιστον 10 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια της σφοδρής κακοκαιρίας που έπληξε χθες τη νύχτα την κεντρική Ιταλία, πλημμυρίζοντας δρόμους και κατοικίες.

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση της Πολιτικής Προστασίας της Ιταλίας, οι νεκροί ανέρχονται σε 10 ενώ ανέβηκε και ο αριθμός των αγνοούμενων σε 4. Μεταξύ αυτών και δύο παιδιά.

Η περιφέρεια που έχει πληγεί περισσότερο είναι η επαρχία της Ανκόνα, στις όχθες της Αδριατικής, όμως οι καταιγίδες έπληξαν επίσης τη γειτονική περιφέρεια της Ούμπρια.

Στην επαρχία της Ανκόνα, πολλές ζώνες βρέθηκαν χωρίς ηλεκτροδότηση και χωρίς τηλέφωνο ενώ τα σχολεία θα είναι σήμερα κλειστά στις περιοχές που έχουν πληγεί περισσότερο.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Corriere della Sera, περίπου 400 χιλιοστά βροχής έπεσαν χθες, Πέμπτη, το βράδυ μέσα σε διάστημα δύο ωρών, μια ποσότητα που στη ζώνη αυτή πέφτει συνήθως σε διάστημα έξι μηνών.

Δέκα νεκροί, τέσσερις αγνοούμενοι

Ο απολογισμός της κακοκαιρίας που έπληξε χθες το βράδυ την περιοχή της Ανκόνα είναι 10 νεκροί και τέσσερις αγνοούμενοι. Τέσσερα θύματα είναι στην Όστρα, ένα στο Τρεκαστέλι και ένα στην Μπαρμπάρα, ενώ σήμερα το πρωί η Πυροσβεστική ανέσυρε στο Μπετολέλε, ένα χωριό του δήμου Σενιγκάλια, το πτώμα ενός άνδρα που είχε παρασυρθεί από τα νερά ενώ επέβαινε στο αυτοκίνητό του. Ένας άλλος άνδρας, ο οποίος είχε σκαρφαλώσει σε ένα δένδρο, διασώθηκε από την Πυροσβεστική.

Δύο παιδιά μεταξύ των αγνοουμένων

Σύμφωνα με τα ιταλικά Μέσα, μεταξύ των αγνοουμένων στην Μπαρμπάρα, έναν από τους δήμους της επαρχίας της Ανκόνα, υπάρχουν και δύο παιδιά. Στην μία περίπτωση, ένα μικρό αγόρι που ήταν μαζί με τη μητέρα του στο αυτοκίνητο, όταν το όχημα κόλλησε στα νερά.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε η μητέρα του στους διασώστες, η ίδια κατάφερε να βγει από το αυτοκίνητο με το παιδί στην αγκαλιά της, αλλά στη συνέχεια εκείνο παρασύρθηκε ξανά. Η Πυροσβεστική τη διέσωσε κατά τη διάρκεια της νύχτας, αλλά προς το παρόν δεν υπάρχει κανένα ίχνος του παιδιού.

Στην άλλη περίπτωση, αγνοούμενοι είναι μια μητέρα με τον γιο της. «Αυτή τη στιγμή αγνοούνται επίσης μια μητέρα με την κόρη της περίπου 8 ετών, οι οποίες προσπαθούσαν αν διαφύγουν. Αλλά και ένα ακόμη παιδί, η μητέρα του οποίου σώθηκε» ανέφερε ο δήμαρχος της Μπαρμπάρα Ρικάρντο Πακουαλίνι, κάνοντας τον απολογισμό των αγνοουμένων από την καταιγίδα.

Οι δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια στην Ανκόνα και σύμφωνα με το πρακτορείο Ansa, ένας έχασε τη ζωή του όταν το ΙΧ του παρασύρθηκε από τα νερά στο Μπετολελε, άλλοι 4 στην Όστρα, ένας στο Τρεκαστέλλι και ένας στην Μπαρμπάρα.

Επίσης έχουν δηλωθεί τρεις αγνοούμενοι. Ανάμεσά τους ένα παιδί. Σύμφωνα με το Αnsa, το παιδί βρισκόταν μαζί με τη μητέρα του στο αυτοκίνητο όταν αυτό παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά. Η μητέρα σώθηκε, ωστόσο το παιδί αγονείται.

Στο χωριό Καντιάνο, το οποίο έχει πλημμυρίσει, το νερό έφτασε μέχρι τον πρώτο όροφο των σπιτιών, ενώ στην ευρύτερη περιοχή έχουν διακοπεί η παροχή ηλεκτρικού ρεύματος και οι τηλεφωνικές συνδέσεις.

 

Για την αντιμετώπιση της κατάστασης έχουν κινητοποιηθεί η αστυνομία, η Πολιτική Προστασία και η πυροσβεστική υπηρεσία.