Εξεταστική Επιτροπή: Ολοκληρώθηκε η κατάθεση του Κοντολέοντα

Ολοκληρώθηκε η κατάθεση του τέως διοικητή της ΕΥΠ, Παναγιώτη Κοντολέοντα, στην Εξεταστική Επιτροπή που διερευνά την υπόθεση των παρακολουθήσεων.

Η κεκλεισμένων των θυρών κατάθεση του τέως διοικητή της ΕΥΠ, που ξεκίνησε το απόγευμα της Τετάρτης (14/9), διεκόπη το βράδυ και συνεχίσθηκε στις 10:00 το πρωί για να ολοκληρωθεί λίγο μετά τις 4:30 μετά το μεσημέρι.

Οι εργασίες της Επιτροπής θα συνεχιστούν με την κατάθεση του νυν διοικητή της ΕΥΠ, Θεμιστοκλή Δεμίρη.

Ο εισηγητής της ΝΔ στην Εξεταστική Επιτροπή, Δημήτρης Μαρκόπουλος, δήλωσε: «Άνθρακας ο θησαυρός σε όσους επένδυσαν στην κατάθεση του κ. Κοντολέοντα. Θησαυρός, όμως, τα όσα ακούστηκαν χθες από τον κ. Ρουμπάτη για την υπόθεση Πιτσιόρλα».

Ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ στην Εξεταστική Επιτροπή, Δημήτρης Τζανακόπουλος, δήλωσε:

«Αποδείχθηκε από την εξέταση του κ. Κοντολέοντα ότι η επίκληση του απορρήτου δεν είναι απλώς μια απαράδεκτη πρακτική ώστε να μην απαντηθούν συγκεκριμένα ερωτήματα που θα εξέθεταν την κυβέρνηση και προσωπικά τον κ. Μητσοτάκη για την εμπλοκή του στην παρακολούθηση των κ.κ. Ανδρουλάκη και Κουκάκη.

Η επίκληση του απορρήτου από τον κ. Κοντολέοντα αλλά και από όλα τα κυβερνητικά στελέχη που έχουν σχέση με τις συγκεκριμένες παράνομες παρακολουθήσεις, αποτελεί πραγματική βόμβα στα θεμέλια του δημοκρατικού πολιτεύματος.

Η κυβέρνηση θέλει μια ΕΥΠ, θέλει τις μυστικές υπηρεσίες της χώρας, όχι στην υπηρεσία του δημοσίου συμφέροντος αλλά στην υπηρεσία σκοτεινών κύκλων και σκοτεινών πολιτικών συμφερόντων, που δεν διστάζουν να χρησιμοποιήσουν οποιοδήποτε μέσο για την πολιτική τους κατίσχυση».