Mητσοτάκης από Γαλλία: Αυτούς που λένε ότι «θα έρθουν βράδυ», τους περιμένουμε στο φως της ημέρας

Στα Ηλύσια Πεδία βρέθηκε αργά το απόγευμα της Δευτέρας ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος συναντά αυτή την ώρα τον Γάλλο πρόεδρο, Εμανουέλ Μακρόν.

Οι δύο άνδρες έκαναν δηλώσεις στην είσοδο του γαλλικού προεδρικού Μεγάρου και αυτή την ώρα έχουν κατ’ ιδίαν συνάντηση, ενώ αμέσως μετά θα ακολουθήσει δείπνο του γαλλικού προεδρικού ζεύγους με τον κ. Μητσοτάκη και τη σύζυγό του.

Στις δηλώσεις του ο Γάλλος πρόεδρος μίλησε για την συνεργασία Ελλάδας και Γαλλίας επισημαίνοντας πως οι δύο χώρες εργάζονται για την ευρωπαϊκή κυριαρχία και ασφάλεια ενώ η απόλυτη «συνεργασία στην εξωτερική πολιτική και την αμυντική βιομηχανία αποκτά μεγάλη αξία στις δύσκολες εποχές που ζούμε». Παράλληλα επεσήμανε πως η συνεργασία των δύο χωρών «έχει μακρά ιστορία και θα προχωρήσει και στο μέλλον» ενώ τόνισε πως θα συζητηθεί εκτενώς και ο πόλεμος στην Ουκρανία. «Στηρίζουμε πλήρως την κυριαρχία της Ελλάδας», είπε ο Γάλλος πρόεδρος.

Από την πλευρά του ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε πως οι δύο χώρες έχουν αμυντική, οικονομική και γεωστρατηγική συνεργασία τονίζοντας πως οι κρίκοι που συνδέουν τις δύο χώρες σφυρηλατούνται συνεχώς. «Πέρσι το Παρίσι βοήθησε την Ελλάδα στις πυρκαγιές, φέτος ήταν η σειρά της Ελλάδας να το ανταποδώσει», είπε ο Έλληνες πρωθυπουργός.

Στην συνέχεια ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε στην ενέργεια λέγοντας πως η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει την ευκαιρία να απαντήσεις τον Πούτιν ο οποίος χρησιμοποιεί την ενέργεια ως όπλο. Αναφερόμενος στις προκλήσεις της Τουρκίας τόνισε πως δεν θα έπρεπε να επιτραπεί η αμφισβήτηση της εθνικής κυριαρχίας λέγοντας πως οι συνεχιζόμενες προκλήσεις θα τεθούν ως θέμα στην συζήτηση.

«Αυτούς που λένε ότι θα έρθουν βράδυ, εμείς τους περιμένουμε στο φως της ημέρας», είπε αναφερόμενες στις συνεχιζόμενες απειλές του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.