Οικονόμου: Ο πρωθυπουργός στη ΔΕΘ παρουσίασε το πλαίσιο στο οποίο θα κινηθεί η κυβέρνηση μέχρι τις εκλογές

«Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκηςμε την ομιλία του το Σάββατο στα εγκαίνια της ΔΕΘ αλλά και με τη χθεσινή συνέντευξη Τύπου παρουσίασε τον οδικό χάρτη και το πολιτικό πλαίσιο στο οποίο θα κινηθεί η κυβέρνηση κατά το επόμενο διάστημα και μέχρι τις εκλογές. Προέβη στον απολογισμό του πλούσιου κυβερνητικού έργου και εξήγησε στους πολίτες, πώς η Ελλάδα θα περάσει μέσα από την τρικυμία των μεγάλων παγκόσμιων κρίσεων», ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου ξεκινώντας την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

«Ξεκαθάρισε ταυτόχρονα ότι δεν είναι στις προθέσεις του καμία αλλαγή του εκλογικού νόμου παρά μόνο εάν συμφωνούσε σ’ αυτόο κ. Τσίπρας αναγνωρίζοντας την ακαταλληλότητα της απλής αναλογικής ιδίως στην παρούσα συγκυρία που το μεγάλο ζητούμενο είναι η σταθερότητα, όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και πανευρωπαϊκά. Η σταθερότητα και η σιγουριά», πρόσθεσε.

Όπως είπε ο κ. Οικονόμου, ο πρωθυπουργός παρουσίασε το τρίπτυχο που διασφαλίζει την κοινωνία και την Πατρίδα: συνέπεια, συνέχεια, σταθερότητα. «Απέδειξε πως ό,τι είπαμε το κάναμε, υπενθυμίζοντας τις δεσμεύσεις που αναλάβαμε το 2019 και αναφέροντας βασικά στοιχεία του έργου μας που έγιναν σε όλους τους τομείς.Επισήμανε τη σημασία της πολιτικής σταθερότητας στους δύσκολους καιρούς που διανύει ολόκληρη η Ευρώπη και υπογράμμισε ότι η σταθερότητα είναι εθνική αναγκαιότητα».

Είπε ακόμη πως ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στο βασικό δίλημμα των εκλογών που θα γίνουν το 2023, το οποίο συνοψίζεται στη φράση «Συνεχίζουμε μπροστά ή γυρίζουμε πίσω; Χτίζουμε πάνω στα θεμέλια μιας Ελλάδας πρωταγωνιστή στην Ευρώπη με σταθερούς φίλους ή αφήνουμε την τύχη μας στο άγνωστο και τη χώρα έρμαιο στις θύελλες των παγκόσμιων ανταγωνισμών;». Ταυτόχρονα τόνισε πως τίποτα από όσα πετύχαμε δεν είναι δεδομένο και ότι με λάθος αποφάσεις όλα μπορεί να γκρεμιστούν.

Ακόμη είπε πως ο πρωθυπουργός ξεκίνησε την ομιλία του με αναφορά στα 100 χρόνια απ’ τη Μικρασιατική καταστροφή και στα εκατομμύρια των προσφύγων που έφθασαν στην πατρίδα μας, τιμώντας όλους εκείνους που μέσα από εκείνη την τρομερή διαδικασία έβαλαν τα θεμέλια για μια πιο ισχυρή Ελλάδα και όπως είπε «η καταστροφή αυτή με τον τρόπο που συντελέστηκε μας δείχνει ότι ο θρίαμβος από την καταστροφή απέχει ελάχιστα. Ένα μάθημα που χρειάζεται να μας καθοδηγεί ιδιαίτερα στους καιρούς που ζούμε σήμερα».

Στη συνέχεια είπε ότι αναφερόμενος στο προκλητικό κρεσέντο της Τουρκίας ο πρωθυπουργός τόνισε ότι «η απάντησή μας είναι η επιφυλακή, είναι η ενίσχυση των Ενόπλων Δυνάμεων, είναι η ακμαία οικονομία μας και οι διεθνείς συμμαχίες αλλά κυρίως είναι η ενότητα και η προσήλωση στο διεθνές δίκαιο». Ακόμη ότι «κάλεσε τους γείτονές μας να σταματήσουν τα ανιστόρητα πυροτεχνήματα που ούτε μας φοβίζουν αλλά ούτε και μας πτοούν» και τόνισε ότι στις απειλές που εκτοξεύει ο κ. Ερντογάν απαντούμε «όχι κύριε Ερντογάν».