«Πάμε σε πόλεμο με την Ελλάδα;» ρωτούν οι Τούρκοι δημοσιογράφοι - Αποκλιμακώνει την ένταση ο Οκτάι

Στο «κόκκινο» διατηρεί η Τουρκία τη ρητορική ένταση ενώ τουρκικά ΜΜΕ διερωτώνται εάν επίκειται επίθεση στα ελληνικά νησία.

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ στην Κωνσταντινούπολη, Μανώλης Κωστίδης, η τελευταία απειλή του Ερντογάν προς την ελληνική πλευρά, «Θα έρθουμε ξαφνικά βράδυ», τροφοδότησε τη σχετική συζήτηση στα τουρκικά ΜΜΕ.

Οι Τούρκοι δημοσιογράφοι και τα τουρκικά ΜΜΕ διερωτώνται εάν η χώρα τους ετοιμάζεται να εισβάλει στα ελληνικά νησιά.

Τούρκος δημοσιογράφος του CNN Turk ρώτησε ανοιχτά τον αντιπρόεδρο της Τουρκίας, Φουάτ Οκτάι, εάν επίκειται τουρκική επιχείρηση στην Ελλάδα. Ο Οκτάι δεν απάντησε κατηγορηματικά ότι δεν υπάρχει καμία περίπτωση να γίνει εισβολή, αντίθετα περιορίστηκε να δηλώσει ότι ο Ερντογάν, έστειλε ένα μήνυμα και πλέον ο καθένας πρέπει να προσέξει τα βήματά του πριν κάνει οτιδήποτε.

«Ο καθένας να προσέξει πια βήματα του πριν κάνει οτιδήποτε»

Ο δημοσιογράφος ρώτησε χαρακτηριστικά: «Ο πρόεδρος σήμερα έστειλε σημαντικά μηνύματα προς την Ελλάδα. Είπε ‘’μπορούμε να έρθουμε ξαφνικά ένα βράδυ’’. Θέλουμε το σχόλιο σας, πρόκειται η Τουρκία να κάνει κάποια επιχείρηση»;

Ο Οκτάι απάντησε: «Ο πρόεδρος μας έστειλε μήνυμα στην Ελλάδα και στον κόσμο. Αν θα μπείτε σε κάποιο παιχνίδι εναντίον της Τουρκίας θα πρέπει να το σκεφτείτε δυο φορές. Ο καθένας να προσέξει τα βήματα του πριν κάνει οτιδήποτε».

«Σας τα λέγαμε για τα νησιά πως μας τα πήραν οι Έλληνες»

Αξίζει να σημειωθεί το στο σημερινό της πρωτοσέλιδο η αντιπολιτευόμενη στον Ερντογάν εφημερίδα Sozcu γράφει: «Σας τα λέγαμε για τα νησιά πως μας τα πήραν οι Έλληνες… Τώρα ξυπνήσατε;».

Το ενδεχόμενο πολέμου Ελλάδας – Τουρκίας απασχολεί σοβαρά και την τουρκική τηλεόραση. Χαρακτηριστικός ο διάλογος της παρουσιάστριας του Haber Turk με τον Τούρκο δημοσιογράφο και αναλυτή Γκουργκάν Ζενγκίν.

Η παρουσιάστρια διερωτήθηκε εάν μπορεί η ένταση να φτάσει σε επίπεδο πολέμου και η Τουρκία να εισβάλει στην Ελλάδα, με τον Ζενγκίν να της απαντά ψύχραιμα, θυμίζοντας ότι Άγκυρα και Αθήνα είναι και οι δύο χώρες – μέλη του ΝΑΤΟ.