Άστραψε και βρόντηξε ο Τασούλας: «Σουρωτήρι» η Επιτροπή Θεσμών για την ΕΥΠ - Απαράδεκτες οι διαρροές

Απαράδεκτες χαρακτήρισε τις διαρροές από την συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας ο Πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας, ο οποίος σε γραπτή του δήλωση κατήγγειλε ότι συγκεκριμένο μέσο ενημέρωσης παρά τον αυστηρά και απόρρητο χαρακτήρα της συνεδρίασης, μετέδιδε επιλεκτικά πληροφορίες με αποτέλεσμα να μετατραπεί η όλη διαδικασία σε «σουρωτήρι».

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Βουλής, η διενέργεια ελέγχων και η επιδίωξη διορθώσεων σε θέματα που αφορούν στην ΕΥΠ πρέπει να προχωρήσουν, αλλά και να διαφυλαχθούν από τη μετατροπή τους σε επιλεκτικό, παράνομο και εκτός ελέγχου καθημερινό ανάγνωσμα διαστρεβλώσεων, που αποβαίνει τελικά αδιέξοδο ως προς το επιδιωκόμενο αποτέλεσμα. Σημειώνει δε ότι ο ίδιος επικοινώνησε με τα κόμματα, ζητώντας υπεύθυνα προς αυτή την κατεύθυνση στάση, ενώ μιλώντας σε δημοσιογράφους υποστήριξε ότι τα θέματα της ΕΥΠ και των εξοπλισμών είναι εξ ορισμού απόρρητα.

Σε ερώτηση για το πότε θα διεξαχθεί η επόμενη συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας ο κ Τασούλας υποστήριξε ότι «με αυτές τις συνθήκες δεν λειτουργούν τα πράγματα και πώς κάποιοι πρέπει να σκεφτούν διπλά επειδή με αυτή την κατάσταση υπονομεύουν τις κοινοβουλευτικές διαδικασίες.