Βολές Αντιπολίτευσης για την υπόθεση Ανδρουλάκη κατά τη συζήτηση στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας

Με τις τοποθετήσεις των βουλευτών και όχι του διοικητή της ΕΥΠ, του προέδρου της ΑΔΑΕ αλλά και των κ.κ. Γεραπετρίτη και Πιερρακάκη ξεκίνησε -κεκλεισμένων των θυρών- η συζήτηση στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας για την υπόθεση της απόπειρας παγίδευσης και παρακολούθησης του κινητού τηλεφώνου του Νίκου Ανδρουλάκη.

Σύμφωνα με πληροφορίες στην έναρξη της συνεδρίασης ζητήθηκε από τον πρόεδρο της Επιτροπής, Θανάση Μπούρα, να απενεργοποιήσουν οι βουλευτές τα κινητά τους τηλέφωνα, ωστόσο, το αίτημα δεν έγινε αποδεκτό από τα κόμματα της αντιπολίτευσης και τα «έκλεισαν» μόνον όσοι το επιθυμούσαν.

Αν και είθισται η συζήτηση να «ανοίγει» με τις τοποθετήσεις των «προσκεκλημένων», η σημερινή ξεκίνησε με τις παρεμβάσεις των βουλευτών ώστε να δώσουν στο τέλος απαντήσεις οι κ.κ. Κοντολέων από την ΕΥΠ, Ράμμος από την ΑΔΑΕ και οι υπουργοί Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης και Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης.

Οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι ο Γιώργος Κατρούγκαλος από τον ΣΥΡΙΖΑ φέρεται να ξεκαθάρισε πως το ίδιο πρόσωπο που παρακολουθούσε τον δημοσιογράφο Θανάση Κουκάκη, αποπειράθηκε να παρακολουθήσει και τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Νίκο Ανδρουλάκη.

Ο Παύλος Πολάκης σύμφωνα με πληροφορίες απευθυνόμενος στον διοικητή της ΕΥΠ είπε:

«Εσύ το έχεις το Predator. Ο Θανάσης Κουκάκης τέθηκε υπό παρακολούθηση γιατί ερευνούσε τα δάνεια των εφοπλιστών που διέγραψε σκανδαλωδώς η Τράπεζα Πειραιώς. Συνέχισε λέγοντας ότι «από την εποχή του πατέρα Μητσοτάκη που έμπαινε ο Μαυρίκης με καμπαρντίνα στα καφάο, φτάσαμε στον υιό Μητσοτάκη με το Predator».

Από το ΚΚΕ ο Μανώλης Συντυχάκης φέρεται να υπενθύμισε τις αντιδράσεις της ΑΔΑΕ μετά την αποκάλυψη για την παρακολούθηση του τηλεφωνικού κέντρου του Περισσού.

Η Σοφία Σακοράφα από το ΜέΡΑ25 σύμφωνα με πληροφορίες είπε προς τα κυβερνητικά έδρανα ότι «δεν υπάρχει τεκμήριο αθωότητας σε αυτήν την περίπτωση, υπάρχει τεκμήριο ενοχής. Πρέπει να αποδείξετε ότι δεν έχετε το Predator».