Μητσοτάκης: Όλοι οι αρμόδιοι έκαναν το καλύτερο δυνατό – Είμαστε στο πλευρό των πληγέντων

Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, βρέθηκε στο Ενιαίο Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων και Διαχείρισης Κρίσεων του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας προκειμένου να ενημερωθεί για την εξέλιξη των πυρκαγιών που μαίνονται στα Μέγαρα και τη Σαλαμίνα.

Στις δηλώσεις του ο πρωθυπουργός ανέφερε:

 

«Πιστεύω ότι όλοι οι αρμόδιοι έκαναν το καλύτερο δυνατό, με πολύ γρήγορη και έγκαιρη παρουσία, με μεγάλη κινητοποίηση του κρατικού μηχανισμού και κυρίως με πολύ καλύτερο συντονισμό σε σχέση με όσα είχαμε δει στο παρελθόν», τόνισε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης σε δηλώσεις μετά την νέα επίσκεψή του το απόγευμα στο ενιαίο συντονιστικό κέντρο.

Ο κ. Μητσοτάκης επισήμανε ότι «με αυτή την λογική θα προχωρήσουμε και στο εξής», ενώ διαβεβαίωσε όλους όσοι έχουν πληγεί ότι «η Πολιτεία θα είναι στο πλευρό τους με μεγάλη ταχύτητα και μεγάλη αποτελεσματικότητα».

Υπογράμμισε μάλιστα πως η χθεσινή εικόνα μας έκανε πιο απαισιόδοξους, το βράδυ, για την έκταση των ζημιών που φαίνεται ότι είναι περιορισμένες και ο κρατικός μηχανισμός θα κινηθεί με μεγάλη ταχύτητα για να αποκαταστήσει τους συμπολίτες μας που εχουν πληγεί.

Απαντώντας σε ερωτήσεις για τα πιθανά αίτια υπογράμμισε ότι «δεν μπορούμε να αποκλείσουμε τίποτα αυτή την στιγμή» και σημείωσε ότι θα μπορούμε να έχουμε περισσότερα όταν ολοκληρώσει την δουλειά του το Ανακριτικό της Πυροσβεστικής. Σημείωσε πάντως πως για την Πεντέλη «δεν αποκλείεται και η περίπτωση του εμπρησμού».