Κυριάκος Μητσοτάκης: Στη Βουλή για την Παιδεία με διαχωριστικές γραμμές από τη χυδαιότητα Βερναρδάκη

Ο πρωθυπουργός θεωρεί τα ζητήματα της Παιδείας μείζονα ιδεολογική μάχη – Η ΝΔ κάλεσε τον Αλέξη Τσίπρα να καταδικάσει την αθλιότητα, ο ΣΥΡΙΖΑ αρκέστηκε στη συγγνώμη του Βερναρδάκη που παραδέχθηκε πως ήταν λάθος να παρομοιάσει την υπουργό Παιδείας με τη Ρούλα Πισπιρίγκου

Η πρόθεση του Κυριάκου Μητσοτάκη να βρεθεί στη Βουλή στις 12:30 και να υπεραμυνθεί του νομοσχεδίου της Νίκης Κεραμέως για την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση που επιφέρει σημαντικές αλλαγές, μεταξύ άλλων, στον τρόπο εκλογής πρυτάνεων ήταν δεδομένη εδώ και καιρό. Ο πρωθυπουργός θεωρεί, άλλωστε, τα ζητήματα της Παιδείας μείζονα ιδεολογική μάχη που πρέπει να δώσει η κυβέρνηση στο υψηλότερο δυνατό επίπεδο.

Η σημερινή του παρουσία στην Ολομέλεια της Βουλής, όμως, όπου θα εισαχθεί το νομοσχέδιο Κεραμέως προσλαμβάνει νέο περιεχόμενο μετά τη χυδαιότητα του άλλοτε ισχυρού υπουργού Επικρατείας και νυν βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Χριστόφορου Βερναρδάκη να εξομοιώσει την υπουργό Παιδείας με την υπόδικη για τη δολοφονία τουλάχιστον του ενός παιδιού της Ρούλα Πισπιρίγκου. Είναι αναμενόμενο να υπάρξει αναφορά από τον κ. Μητσοτάκη, ο οποίος πολλές φορές έχει ορθώσει τείχος προστασίας για την υπουργό του.

Άλλωστε, η αναφορά Βερναρδάκη προκάλεσε την έντονη αντίδραση του Μεγάρου Μαξίμου και της ΝΔ, με κυβερνητικά στελέχη να τονίζουν ότι δεν πρόκειται για μεμονωμένο περιστατικό, αλλά για ενέργεια δηλωτική της στρατηγικής επιλογής του ΣΥΡΙΖΑ να πορευτεί «εκπέμποντας χυδαιότητα» στον δρόμο προς τις κάλπες. Εξ ου και ο κ. Μητσοτάκης έχει προειδοποιήσει εδώ και καιρό για την ανάγκη να μην υπάρξει έντονη τοξικότητα στο δρόμο προς τις κάλπες. Η ΝΔ, πάντως, πέταξε χθες την μπάλα στον Αλέξη Τσίπρα να καταδικάσει την «άθλια επίθεση» του κ. Βερναρδάκη στην κ. Κεραμέως. Από το Περιστέρι, ο κ. Τσίπρας δεν το έπραξε, συνεπώς μένει να φανεί, αν στο σημερινό ραντεβού στη Βουλή το θέμα θα επανέλθει.

Η κεντρική στόχευση του πρωθυπουργού, βεβαίως, και δια της τοποθέτησής του θα είναι να αναδειξει τη διαχωριστική γραμμή της κυβέρνησης με την αντιπολίθτευση και ιδίως με τον ΣΥΡΙΖΑ. Από τη μια η κυβέρνηση που φέρνει νομοσχέδια που «σπάνε αυγά», με βάση αυτή τη συλλογιστική, και από την άλλη ο ΣΥΡΙΖΑ που εκπέμπει τοξικότητα, σε μια προσπάθεια να αποκομίσει κάποια πολιτικά οφέλη στη διάρκεια αυτής της παρατεταμένης προεκλογικής περιόδου, και παραμένει προσκολλημένος «σε αντιλήψεις της δεκαετίας του ’80, ιδίως στα θέματα Παιδείας», όπως το έθετε χθες στο protothema.gr κυβερνητική πηγή.