Παυλόπουλος: Να επιβληθούν κυρώσεις στην Τουρκία

«H Εθνεγερσία του 1821 συνεχίζεται για το Έθνος των Ελλήνων ως την τελική απελευθέρωση και της τελευταίας σπιθαμής του εδάφους της Μαρτυρικής Κύπρου από τον βάρβαρο τουρκικό ζυγό» σημειώνει ο πρώην ΠτΔ

Την επιβολή κυρώσεων στην Τουρκία αντίστοιχων με αυτές που έχουν επιβληθεί στη Ρωσία ζητάει ο πρώην πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλοπουλος με δήλωσή του κατά τη διάρκεια των εορταστικών δηλώσεων της Πολιούχου της Αγίας Κυριακής στη Δημητσάνα.

Ως την τελική απελευθέρωση

Ο Προκόπης Παυλόπουλος μάλιστα σημειώνει ότι «η Εθνεγερσία του 1821 συνεχίζεται για το Έθνος των Ελλήνων ως την τελική απελευθέρωση και της τελευταίας σπιθαμής του εδάφους της Μαρτυρικής Κύπρου από τον βάρβαρο τουρκικό ζυγό».

Εξίσου

Ο κ. Παυλόπουλος προσθέτει επίσης πως «Ελλάδα και Κύπρος, και ως εγγυήτριες δυνάμεις της Διεθνούς και της Ευρωπαϊκής Νομιμότητας, είναι επιβεβλημένο να θέσουν στην Διεθνή Κοινότητα, το ΝΑΤΟ και την Ευρωπαϊκή Ένωση το ζήτημα, ότι μελλοντικές κυρώσεις ατά της Ρωσίας για την αντίθετη προς κάθε έννοια του Διεθνούς Δικαίου κατοχή εδάφους της Ουκρανίας πρέπει εξίσου να επιβληθούν και στην Τουρκία, για την επί 48 χρόνια εξίσου αντίθετη προς κάθε έννοια του Διεθνούς Δικαίου κατοχή του ενός τρίτου του εδάφους της Κυπριακής Δημοκρατίας. Ήτοι Ανεξάρτητου Κράτους ισότιμου μέλους της Διεθνούς Κοινότητας αλλά και της Ευρωπαϊκής Ένωσης καθώς και του «σκληρού πυρήνα» της, Ευρωζώνης».