Δεν υπάρχει πρόβλημα αν η Ελλάδα θέλει να αποχωρήσει από το ευρώ

Πιο άσχημο από ποτέ είναι το κλίμα για την Ελλάδα στο εξωτερικό μετά και τις δηλώσεις του Επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ προς τον Έλληνα Υπουργό Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη ότι αν η Ελλάδα στοχεύει σε αποχώρηση από την ζώνη του ευρώ δεν θα προκληθεί πρόβλημα.

Σύμφωνα με πηγές που επικαλούνται τα Νέα και είναι σε θέση να γνωρίζουν τι ελέχθη την προηγούμενη Δευτέρα (09/03) στις Βρυξέλλες, επί της ουσίας κατέστη σαφές ότι αν η ελληνική κυβέρνηση θελήσει να φύγει από την Ευρωζώνη, τότε όλα έχουν προβλεφθεί και δεν πρόκειται να δημιουργηθεί πρόβλημα στις υπόλοιπες χώρες. Η αφορμή δόθηκε όταν η ελληνική πλευρά ανακοίνωσε στο Συμβούλιο πως δεν επιθυμεί την παρουσία των εκρποσώπων των δανειστών στην Αθήνα, ανακοίνωση πάντως που λίγο αργότερα ανακλήθηκε.

Την ίδια ώρα, ο Πρόεδρος του Eurogroup σε δηλώσεις του στον ολλανδικό Τύπο και ερωτηθείς για την ομολογία του Γκίκα Χαρδούβελη ότι έστελνε λεφτά στο εξωτερικό επειδή φοβόταν ότι η Ελλάδα θα χρεοκοπήσει, άφησε σαφείς αιχμές κατά του τέως Υπουργού Οικονομικών λέγοντας με νόημα: «Τα τελευταία χρόνια που είμαι Υπουργός Οικονομικών έχω γνωρίσει μερικούς Έλληνες ομολόγους. Οι περισσότεροι ασχολήθηκαν σοβαρά με το έργο τους, υπό πολύ δύσκολες συνθήκες. Ωστόσο υπάρχουν και πολλοί πολιτικοί στην Ελλάδα, και αυτό είναι ένα πρόβλημα που υπάρχει εδώ και καιρό, οι οποίοι ασχολούνται κυρίως με προσωπικά συμφέροντα και με βοήθεια προς τους φίλους τους αντί να προσπαθούν να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα στη χώρα τους. Αυτό πρέπει να σταματήσει, είναι πρόβλημα διαφθοράς, φοροδιαφυγής και νεποτισμού. Εάν δεν αντιμετωπιστούν αυτά τα ζητήματα στη διακυβέρνηση της χώρας, τότε δεν υπάρχει πολλή ελπίδα».

Προτεινόμενα για εσάς