Οικονόμου για Ερντογάν: «Oι επιτυχίες του Κ. Μητσοτάκη και η ενδυνάμωση της Ελλάδας δεν τον αφήνουν να ησυχάσει»

Απάντηση στις νέες προκλήσεις του Τούρκου προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, έδωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου.

«Η συνεχής ισχυροποίηση της Ελλάδας, στρατιωτικά, διπλωματικά και οικονομικά, στεναχωρεί τον κ. Ερντογάν και τον οδηγεί σε δηλώσεις που υπερβαίνουν τα εσκαμμένα» ανέφερε σε δήλωσή του ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, σχολιάζοντας την τοποθέτηση του προέδρου της Τουρκίας.

Ο κ. Οικονόμου τόνισε ότι «οι Έλληνες και οι Ελληνίδες έχουν την ιστορική παιδεία και τον πατριωτισμό που επιβάλλεται ώστε να κρατούν ερμητικά κλειστά τα αυτιά τους στις παραινέσεις όσων επιβουλεύονται την Πατρίδα τους» και κατέληξε:

«Είναι προφανέστατο ότι οι επιτυχίες του πρωθυπουργού και η ενδυνάμωση της Ελλάδας δεν αφήνουν τον κ. Ερντογάν να ησυχάσει. Αν και ο ίδιος θα προτιμούσε μια Ελλάδα αδύναμη, εμείς κάνουμε και θα κάνουμε ανυποχώρητα όσα προάγουν τα εθνικά μας δίκαια. Εξάλλου, ο πραγματικά ισχυρός δεν έχει ανάγκη να το διαλαλεί κάθε τρεις και λίγο».

Σημειώνεται ότι ο Τούρκος πρόεδρος το μεσημέρι της Παρασκευής ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι η Ελλάδα «στα νησιά προσπαθεί να μας δώσει σήμα από εκεί, χτίζοντας τσιμεντένια καταφύγια και σκάβοντας λάκκους. Δεν έχει καλές προθέσεις. Αν είχε καλές προθέσεις, δεν θα τα έκανε αυτά τα βήματα. Ας περιμένει τις εξελίξεις στην Τουρκία. Δεν είναι εφικτό να συναντηθούμε αν δεν συμμαζευτεί».