Καλίν: Εμμένει στην αποστρατιωτικοποίηση των νησιών, ωστόσο δεν αμφισβητεί την κυριαρχία τους

Ο Ιμπραήμ Καλίν επέμεινε στη Θεωρία της Γαλάζιας Πατρίδας, ενώ τόνισε ότι αν η Τουρκία δεν είχε υπογράφει συμφωνία με τη Λιβύη δεν θα είχε μεγάλες θαλάσσιες ζώνες.

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με τον ανταποκριτή του ΣΚΑΙ, Μανώλη Κωστίδη στις προκλητικές θέσεις της Τουρκίας σε βάρος της Ελλάδας επανήλθε με συνέντευξή του, χθες, το βράδυ της Κυριακής ο εκπρόσωπος της τουρκικής προεδρίας, Ιμπραήμ Καλίν. Εν όψει και της Συνόδου του ΝΑΤΟ, ο Καλίν επανέλαβε ότι η στρατιωτικοποίηση των νησιών είναι παράνομη και τόνισε ότι η Τουρκία προβάλλει αυτό το θέμα βάσει των Συνθηκών της Λωζάνης και των Παρισίων.

Επίσης, ο Καλίν επέμεινε και στην θεωρία της Γαλάζιας Πατρίδας, ενώ ανέφερε ότι αν η Τουρκία δεν είχε υπογράψει την συμφωνία με την Λιβύη, τότε δεν θα είχε τόσο μεγάλες θαλάσσιες ζώνες στην Ανατολική Μεσόγειο.

Ο Καλίν δεν αμφισβήτησε την κυριαρχία των ελληνικών νησιών

Όπως σημειώνει ο ανταποκριτής του ΣΚΑΙ στην Κωνσταντινούπολη, Μανώλης Κωστίδης, ο Καλίν αναφέρει ότι υπάρχει νομικό πρόβλημα, ωστόσο δεν έκανε λόγο για αμφισβήτηση της κυριαρχίας τους, όπως κάνουν Τούρκοι πολιτικοί.