Υπουργοί και στελέχη των κομμάτων στο φετινό Pride - Ανάμεσα τους, Σκέρτσος, Γιατρομανωλάκης και Αλέξης Τσίπρας (φωτογραφίες και βίντεο)

Για «άνευ όρων» ισότητα στον γάμο, την οικογένεια, συμπερίληψη και τελικά για ζωή το φετινό μήνυμα του Athens Pride

Με κεντρικό σύνθημα «’Ανευ Όρων» και αίτημα την ισότητα όλων στο γάμο, την οικογένεια, την εκπαίδευση και τη συμπερίληψη, διοργανώνεται το φετινό Athens Pride.

«Τα ανθρώπινα δικαιώματα είναι καθολικά και αδιαπραγμάτευτα. Όλα τα άτομα γεννιόμαστε αδιακρίτως ελεύθερα. Έχουμε δικαίωμα στην ελευθερία λόγου και έκφρασης της προσωπικότητας, στη σωματική ακεραιότητα, στην εκπαίδευση, στον γάμο, στην οικογένεια, στην εργασία και στην ασφάλεια», υπενθυμίζουν οι διοργανωτές. Ωστόσο, όπως προσθέτουν, τίποτα δεν ισχύει στην πράξη «όταν τα δικαιώματα αυτά θα πρέπει να καλύπτουν και τον σεξουαλικό προσανατολισμό, τα χαρακτηριστικά, την έκφραση και την ταυτότητα φύλου μας. Ξαφνικά εμφανίζονται αυθαίρετοι περιορισμοί βασιζόμενοι σε ανυπόστατες εκτιμήσεις».

Ηχηρό παρών έδωσαν στο φετινό Pride στην Πλατεία Συντάγματος πολιτικοί από όλα τα κόμματα της κυβέρνησης αλλά και της αντιπολίτευσης. Μεταξύ άλλων, μήνυμα υπέρ της ισότητας και των ανθρωπίνων δικαιώματων έστειλαν οι υπουργοί Επικρατείας, Άκης Σκέρτσος και Γιώργος Γεραπετρίτης, ο υφυπουργός Πολιτισμού, Νικόλαος Γιατρομανωλάκης, η υφυπουργός Εργασίας, Δόμνα Μιχαηλίδου και ο επικεφαλής στο οικονομικό γραφείο του πρωθυπουργού, ο Αλέξης Πατέλης και ο γενικός γραμματέας συντονισμού Θανάσης Κοντογεωργής.

Στα περίπτερα που έχουν στηθεί στην Πλατεία Συντάγματος, είναι και κομμάτων της αντιπολίτευσης όπως του ΣΥΡΙΖΑ, υπενθυμίζεται πως χθες Παρασκευή το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης κατέθεσε πρόταση νόμου για την ισότητα στον γάμο. Και το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, έχει στήσει το δικό του περίπτερο βάζοντας τον «πράσινο» ήλιο στην πολύχρωμη σημαία.

Δείτε φωτογραφίες και βίντεο:

 

pride__1_
pride__2_
pride__3_
pride__4_
pride__5_
DSC_3783

Πολύχρωμη η πλατεία Συντάγματος για τη φετινή ημέρα της Περηφάνειας

Ηχηρό παρών δίνουν στο φετινό Pride στην Πλατεία Συντάγματος υπουργοί και στελέχη της κυβέρνησης. Μεταξύ άλλων, μήνυμα υπέρ της ισότητας και των ανθρωπίνων δικαιώματων έστειλαν ο υφυπουργός Πολιτισμού, Νικόλαος Γιατρομανωλάκης, η υφυπουργός Εργασίας, Δόμνα Μιχαηλίδου και ο επικεφαλής στο οικονομικό γραφείο του πρωθυπουργού, ο Αλέξης Πατέλης

Δείτε φωτογραφίες:

DSC_3385
DSC_3399
DSC_3403
DSC_3412
DSC_3427
IMG_0088

Η νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ

 

Το περίπτερο του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ

σπυροπουλος
Ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, Ανδρέας ΣπυρόπουλοςDSC_3570
DSC_3566_2