Τσίπρας για τα χρήματα βραβείου που έδωσε σε πανεπιστήμια: Δεν είναι δα κι αγροτική αποζημίωση

Στην παρουσία του Αλέξη Τσίπρα κατά την απονομή του πρώτου βραβείου στο Πανεπιστήμιο Πειραιά, στο πλαίσιο του Μεταπτυχιακού Προγράμματος «Ενέργεια» του Τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών, το οποίο χρηματοδοτήθηκε από το Βραβείο της Βεστφαλίας που μοιράστηκαν ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία με τον Ζόραν Ζάεφ, αναφέρεται ο Νάσος Ηλιόπουλος.

Με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, στην οποία αναπαράγει άλλη του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ γράφει με νόημα πως ο ένας δίνει τις 35.000 ευρώ που πήρε από βραβείο σε φοιτητές, ενώ ο άλλος, ο Κυριάκος Μητσοτάκης δηλαδή, κάνει αίτηση και παίρνει αγροτική επιδότηση 8.500 ευρώ.

«Η ΝΔ έχει κάνει τη λεηλασία επιστήμη», παρατηρεί ο κ. Ηλιόπουλος.

Η ανάρτηση του Νάσου Ηλιόπουλου

Νωρίτερα, ο κ. Τσίπρας είχε γράψει: «Οι 35.000 ευρώ που συνοδεύουν το Βραβείο Ειρήνης, το οποίο μοιραστήκαμε με τον Ζόραν Ζάεφ, δεν είναι ιδιωτικό έπαθλο. Δεν είναι δα κι αγροτική αποζημίωση. Είναι εθνικό το βραβείο, γι’ αυτό αποδίδεται σε πέντε πανεπιστημιακά τμήματα ώστε να βραβεύεται η καλύτερη διπλωματική εργασία φοιτητών».