Ειρωνείες Ερντογάν: "Κανείς δεν άκουσε την Ελλάδα όλοι συμμετείχαν στην άσκηση, ειδικά οι ΗΠΑ" - "Έπεσαν στο κενό οι ελληνικές προσπάθειες"

«Σχεδόν κανείς δεν άκουσε τις παροτρύνσεις της Ελλάδας και συμμετείχαν όλοι μαζί μας σε εκείνη την άσκηση, ειδικά οι ΗΠΑ», ανέφερε ο Τούρκος πρόεδρος

Συνεχίζοντας την τακτική των προκλήσεων ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν φρόντισε για άλλη μία φορά να εξαπολύσει τα βέλη του κατά της Ελλάδας. Αυτή τη φορά ο Ερντογάν δίνοντας το παρών σε τελετή απονομής βραβείων φωτογραφίας, που διοργανώθηκε για πρώτη φορά φέτος από την «Yeni Safak», στη μνήμη του φωτορεπόρτερ της, Μουσταφά Τζαμπάζ , τόνισε πως «ο αδερφός μας, ο Μουσταφά, ένας από τους Τούρκους της Δυτικής Θράκης, είχε μία γενναία καρδιά που πολέμησε τις καταπιεστικές πολιτικές της Ελλάδας. Ήταν ένας νέος άνδρας που μετανάστευσε στην Κωνσταντινούπολη, λέγοντας “δεν θέλω να κάνω τη στρατιωτική θητεία μου στην Ελλάδα”…».

Η συνέχεια της ομιλίας του είχε αναφορές στην άλωση της Κωνσταντινούπολης το 1453 σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι «σε όσους λένε ότι ο διωγμός ξεκίνησε το 1453», λέμε ότι «προστατεύουμε αυτή την όμορφη πόλη» και στη συνέχεια έκανε λόγο για αυτούς που «δεν μπορούσαν να χωνέψουν την κατάκτηση της Κωνσταντινούπολης».

«Έτσι θα πάει απο εδώ και πέρα»

Από την άλλη πλευρά φρόντισε να αναφερθεί και στην στρατιωτική άσκηση EFES 2022 βάζοντας εκ νέου στο στόχαστρο τη χώρα μας. «Πραγματοποιήσαμε την άσκηση EFES 2022 χθες στη Σμύρνη. Σε αυτή την άσκηση συμμετείχαν 37 χώρες και η Ελλάδα διεμήνυσε σε περισσότερες από τις μισές ότι δεν πρέπει να συμμετάσχουν. Όλες συμμετείχαν στην άσκηση μαζί μας, ιδιαίτερα οι ΗΠΑ. Αυτή η επιτυχημένη άσκηση ήταν ένα πολύ ευεργετικό βήμα για να δοθεί η απαραίτητη απάντηση. Έτσι θα συνεχιστεί από εδώ και πέρα με σταθερά βήματα. Όλοι θα δουν τι μπορεί να κάνει αυτό το έθνος», υπογράμμισε ο Τούρκος πρόεδρος.