Να δεσμευτούν οι περιουσίες τους

Θέμα δήμευσης των περιουσιών του πρώην Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά και του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελου Βενιζέλου ώστε να μην χρεωθούν οι Έλληνες φορολογούμενοι πολίτες την κακοδιαχείριση των δανείων που πήραν τα κόμματά τους, θέτουν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Στάθης Παναγούλης και Νάσος Αθανασίου με ερώτησή τους προς τους Υπουργούς Οικονομικών και Δικαιοσύνης.

Στην ερώτησή τους, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Στάθης Παναγούλης και Νάσος Αθανασίου αναφέρονται στην είσπραξη των 250 εκατ. ευρώ που πήραν ως δάνεια η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ από Εθνική και Αγροτική Τράπεζα καθ’ ομολογία των αρχηγών των δύο κομμάτων.

Οι δύο βουλευτές το χαρακτηρίζουν ως «προκλητικό γεγονός», υπενθυμίζοντας ότι «οι αρχηγοί των δύο κομμάτων τύγχαναν μεγάλων προνομίων. Ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ως αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης, απελάμβανε τις μετακινήσεις του με αυτοκίνητο αξίας 750.000 ευρώ, ενώ αντίστοιχα ο Αντώνης Σαμαράς, κατεδέχετο ως πρωθυπουργός να εισπράττει επίδομα «κίνησης» 170 ευρώ, για κάθε μέρα παρουσίας του, στο εξωτερικό».

Στο κείμενό τους, καλούν τους αρμόδιους Υπουργούς να απαντήσουν ποιο είναι το ακριβές ποσό που χρωστούν ΠΑΣΟΚ και ΝΔ και σε ποιες τράπεζες, με ποιες εγγυήσεις δόθηκαν τα παραπάνω ποσά και με ποιο τρόπο η κυβέρνηση σκοπεύει να διεκδικήσει την πλήρη εξόφλησή τους.