Οι πρώτες αντιδράσεις για την επίσκεψη Μητσοτάκη στις ΗΠΑ - «Η Ελλάδα επέστρεψε δυναμικά στο παγκόσμιο και περιφερειακό γίγνεσθαι»

Για απόλυτα επιτυχημένη επίσκεψη κάνουν λόγο κυβερνητικές πηγές σε ό,τι αφορά στην επίσημη επίσκεψη του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, στην Ουάσιγκτον, ήτοι τη συνάντηση με τον Αμερικανό πρόεδρο,Τζο Μπάιντεν, και την αποψινή ομιλία στο Κογκρέσο.

«Η Ελλάδα επέστρεψε δυναμικά στο παγκόσμιο και περιφερειακό γίγνεσθαι, ως ηγέτιδα δύναμη στα Βαλκάνια και τη Νοτιοανατολική Ευρώπη. Μια χώρα πόλος σταθερότητας, δικαίου, ασφάλειας και ανάπτυξης. Μια χώρα που κρατάει τα κλειδιά της ειρήνης και της ενεργειακής σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή. Μια χώρα της οποίας η κληρονομιά, σε αξίες και αρχές, αναγνωρίζεται ως η πηγή του σύγχρονου δυτικού πολιτισμού».

Κυβερνητικές πηγές επισημαίνουν ότι «η Ελλάδα είναι ο ηθικός θεματοφύλακας της ελευθερίας και της δημοκρατίας. Η Ελλάδα και οι ΗΠΑ, πέρα από ιστορική φιλία, σήμερα έχουν αμοιβαία συμφέροντα και κοινές καταστατικές αρχές».

Τα ίδια πρόσωπα επισημαίνουν ότι « η Ελλάδα τα τελευταία τρία χρόνια δυναμώνει με την πρόοδο που εξασφαλίζει η αξιοποίηση των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της και του ανθρώπινου δυναμικού της, χάρη στο σχέδιο της Κυβέρνησης. Ο λαός είδε τα αποτελέσματα των μεγάλων πολιτικών μας επιλογών και της εργώδους προσπάθειάς μας. Είμαστε πια στο επίπεδο που μας αξίζει και αυτό είναι αφετηρία για να πάμε ακόμα καλύτερα».

Οικονόμου: O Κ. Μητσοτάκης επανατοποθέτησε την Ελλάδα στο παγκόσμιο στερέωμα

“Πρωθυπουργό αντάξιο του έθνους” χαρακτήρισε σε ανάρτησή του στο twitter τον Κυριάκο Μητσοτάκη ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, αναφερόμενος στην ομιλία του πρωθυπουργού στο Κογκρέσο, επισημαίνοντας ότι “επανατοποθέτησε την Ελλάδα στο παγκόσμιο στερέωμα”.

“Ο @PrimeministerGR συνόψισε άρτια το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον του ελληνισμού, επανατοποθετώντας την Ελλάδα στο παγκόσμιο στερέωμα. Ένας πρωθυπουργός αντάξιος του Έθνους μας. Μόνο περηφάνια!” ανέφερε συγκεκριμένα ο κ.Οικονόμου.

Δένδιας: Στην ομιλία του ο πρωθυπουργός έθεσε όλα τα μεγάλα ζητήματα

Ευτυχής που παρακολούθησε την ιστορική ομιλία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο Κογκρέσο, δηλώνει με ανάρτησή του στο Twitter ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας.

Στην ομιλία του ο πρωθυπουργός έθεσε όλα τα μεγάλα ζητήματα για την Ελλάδα, την περιοχή μας και τις σχέσεις με τις ΗΠΑ, επισημαίνει στην ίδια ανάρτηση ο Ν. Δένδιας.

Αναστασιάδης: Η ομιλία Μητσοτάκη ανέδειξε τον ρόλο Ελλάδας και Κύπρου

Στην ομιλία του πρωθυπουργού της Ελλάδας Κυρ. Μητσοτάκη στο Αμερικανικό Κογκρέσο αναφέρεται σε ανάρτησή του στο Twitter ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης.

«’Ιστορική η ομιλία του πρωθυπουργού της Ελλάδας στο Αμερικανικό Κογκρέσο. Ανέδειξε τον ρόλο Ελλάδας αλλά και Κύπρου για ασφάλεια και συνεργασία στην περιοχή μας. Καθοριστική για τον αγώνα της χώρας μας η ισχυρή θέση αρχών για το Κυπριακό», αναφέρει ο πρόεδρος Αναστασιάδης.