Η συνάντηση της Τζιλ Μπάιντεν με τη σύζυγο του πρωθυπουργού και τις κόρες τους, Σοφία και Δάφνη (Εικόνες)

Στον Λευκό Οίκο βρέθηκε χθες, Δευτέρα 16/5, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης για την  συνάντηση με τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, ενώ τον συνόδευσαν η σύζυγός του, Μαρέβα, και οι δύο κόρες τους, Σοφία και Δάφνη.

Η επίσκεψη του πρωθυπουργό στον Λευκό Οίκο συνοδεύτηκε από μια δεξίωση, την πρώτη επί προεδρίας Μπάιντεν σε αρχηγό άλλου κράτους, για τα 201 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση, στην οποία έδωσαν το «παρών» ο Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος, εκπρόσωποι της ομογένειας, γερουσιαστές, η Νάνσι Πελόζι και άλλοι.

Σημειώνεται ότι είχαν προηγηθεί διμερείς συζητήσεις, αρχικά μεταξύ του Τζο Μπάιντεν και του Κυριάκου Μητσοτάκη και ακολούθως διευρυμένες για όλα τα φλέγοντα θέματα, την Ουκρανία, την ενέργεια, την τουρκική προκλητικότητα, την Κύπρο, την Ανατολική Μεσόγειο, τις επενδύσεις αλλά και τα F-35.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης του Τζο Μπάιντεν με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, η Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ υποδεχόταν σε άλλο χώρο του Λευκού Οίκου τη Μαρέβα Μητσοτάκη, την οποία συνόδευαν οι δύο κόρες της, Δάφνη και Σοφία.

Οι τέσσερις κυρίες ήπιαν μαζί τσάι σε μια από τις  αίθουσες του Λευκού Οίκου, ενώ ακολούθως πήγαν εκεί και ο Τζο Μπάιντεν με τον Κυριάκο Μητσοτάκη και ακολούθησαν οι καθιερωμένες οικογενειακές φωτογραφίες.

Τόσο η Τζιλ Μπάιντεν όσο και ο ίδιος ο πρόεδρος των ΗΠΑ στην ομιλία τους στη δεξίωση προς τιμήν του πρωθυπουργού αναφέρθηκαν στις κόρες του Κυριάκου Μητσοτάκη, η Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ και ονομαστικά, θέλοντας να τονίσουν την έννοια της οικογένειας που για τους Έλληνες κατέχει τόσο σημαντικό ρόλο.