Θεοδωρικάκος: Από αρχές Ιουνίου η πανεπιστημιακή αστυνομία στα πανεπιστήμια

Στις πρώτες πανεπιστημιουπόλεις θα βρίσκεται από τις αρχές Ιουνίου η πανεπιστημιακή αστυνομία, όπως ανέφερε σήμερα ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος.

«Τα παιδιά της ΟΠΠΙ (Ομάδες Προστασίας Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων) αύριο ολοκληρώνουν την εκπαίδευσή τους, θα πάρουν ολιγοήμερη άδεια, και αρχές Ιουνίου ξεκινούν τις περιπολίες στα δύο μεγάλα κάμπους, αρχίζοντας από το ΑΠΘ, και συνέχεια στους χώρους Πανεπιστημιούπολης και της Πολυτεχνειούπολης» ανακοίνωσε ο κ. Θεοδωρικάκος, μιλώντας το πρωί της Δευτέρας στον ΣΚΑΪ.

Ο υπουργός ξεκαθάρισε πάντως ότι «περιμένουμε από τις πρυτανικές αρχές να βάλουν τουρνικέ γιατί βασική αποστολή των ΟΠΠΙ θα είναι η ελεγχόμενη είσοδος εντός των χώρων των πανεπιστημίων». Παράλληλα, εντός της εβδομάδας θα κατατεθεί και το εφαρμοστικό Προεδρικό Διάταγμα του νόμου για τους ΟΠΠΙ με την υπογραφή του ιδίου και την υπογραφή της συναρμόδιας υπουργού Παιδείας Νίκης Κεραμέως.

«Στο ΑΠΘ η ΕΛΑΣ σε συνεργασία με τον πρύτανη έβαλε τέλος σε μια κατάληψη 34 ετών. Ο πρύτανης έχει αποφασίσει κατασκευή βιβλιοθήκης, η ΕΛΑΣ, όχι η Πανεπιστημιακή Αστυνομία, θα βρίσκεται στο χώρο του πανεπιστήμιου για να διασφαλιστεί ο χώρος και να αποδοθεί σε πανεπιστημιακούς και φοιτητές», σημείωσε ο υπουργός.

«Η αστυνομία κάνει σωστά τη δουλειά της, έχουμε υπερδιπλασιάσει τις νυχτερινές περιπολίες, όταν παρέλαβα τη θέση περιπολούσαν κάθε βραδύ 60 περιπολικά της ΕΛΑΣ, σήμερα περιπολούν 150 τα βράδια. Είναι παράγοντας που βοηθάει στη σχετική μείωση της εγκληματικότητας κατά 30% περίπου, ενώ έχουμε ενισχύσει με 1.000 αστυνομικούς τα ΑΤ στο Λεκανοπέδιο» ανέφερε ο κ. Θεοδωρικάκος, αναγνωρίζοντας ότι υπήρχε και υπάρχει υποστελέχωση.

Σύσκεψη με το δήμαρχο Αθηναίων, Κώστα Μπακογιάννη

Όσον αφορά το Δήμο Αθηναίων και την αντιπαράθεση που υπήρξε με το δήμαρχο, Κώστα Μπακογιάννη, ο κ. Θεοδωρικάκος σημείωσε ότι «δεν λύνονται σε οχτώ μήνες προβλήματα που αφορούσαν πολλές δεκαετίες και στο κέντρο της Αθήνας, και σε άλλες περιοχές». Ο ίδιος ανακοίνωσε πάντως ότι την επόμενη εβδομάδα θα πραγματοποιηθεί ειδική σύσκεψη με το δήμαρχο Αθηναίων και τα στελέχη του δήμου για να εξεταστούν περαιτέρω τα προβλήματα ασφάλειας στην περιοχή του δήμου.