Στην Ουάσιγκτον ο Κ. Μητσοτάκης - Τον υποδέχτηκε στο Blair House ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα

Τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος βρίσκεται στην Ουάσιγκτον για τη συνάντησή του με τον πρόεδρο των ΗΠΑ, υποδέχτηκε στην επίσημη κρατική κατοικία επισκεπτών του Αμερικανού προέδρου «Blair House» ο νέος πρέσβης των Ηνωμένων Πολιτειών στην Ελλάδα, Τζορτζ Τσούνης.

Η αμερικανική πρεσβεία στην Αθήνα ανήρτησε φωτογραφίες στο twitter από τη συνάντηση των δυο ανδρών, ευχόμενη η επίσκεψη του Έλληνα πρωθυπουργού να είναι επιτυχημένη.

«Καλωσορίσατε πρωθυπουργέ! Ο Αμερικανός πρέσβης στην Ελλάδα τον υποδέχτηκε στην Ουάσιγκτον και το Blair House, στο οποίο κυματίζει η ελληνική σημαία. Σας ευχόμαστε τα καλύτερα για μια επιτυχημένη επίσκεψη», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα του Κυριάκου Μητσοτάκη στις ΗΠΑ, σήμερα στις 14:30 ώρα Ελλάδας, ο πρωθυπουργός θα δώσει συνέντευξη στην εκπομπή Morning Joe του τηλεοπτικού δικτύου MSNBC και στους δημοσιογράφους Joe Scarborough και Mika Brzezinski.

Στις 17:00 ώρα Ελλάδας ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα συμμετάσχει σε ανοιχτή συζήτηση με συνομιλητή τον δημοσιογράφο David Ignatius, στο πανεπιστήμιο Georgetown University.

Στις 22:30 ώρα Ελλάδας ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών Τζον Μπάιντεν, στον Λευκό Οίκο.

Στις 00:00 ώρα Ελλάδας ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα παρακαθήσει σε δεξίωση που παρατίθεται προς τιμήν του στον Λευκό Οίκο από τον Πρόεδρο των ΗΠΑ.

Την Τρίτη 17 Μαΐου, στις 16:40 ώρα Ελλάδας, ο πρωθυπουργός θα επισκεφθεί το Κογκρέσο, όπου θα έχει συνάντηση με την Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων, Νάνσυ Πελόζι.

Στις 18:00 ώρα Ελλάδας ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα απευθύνει ομιλία στην Κοινή Σύνοδο της Γερουσίας και της Βουλής των Αντιπροσώπων.

Στη συνέχεια ο πρωθυπουργός θα έχει συνάντηση με την Αντιπρόεδρο των ΗΠΑ, Καμάλα Χάρις.

Στις 19:00 ώρα Ελλάδας ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα παρακαθήσει σε δεξίωση που παραθέτει προς τιμήν του η Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων.

Στις 2:10 ώρα Ελλάδας ο κ. Μητσοτάκης θα παρακαθήσει σε δείπνο με εκπροσώπους ελληνοαμερικανικών οργανώσεων.