Δημοσκόπηση Pulse: Στις 8,5 μονάδες η διαφορά ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ - Η γνώμη των πολιτών για τα κυβερνητικά μέτρα στο ρεύμα

Προβάδισμά 8,5 ποσοστιαίων μονάδων διατηρεί η Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με δημοσκόπηση της εταιρείας Pulse για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ, στην οποία οι πολίτες εκφράζουν την άποψή τους για τα κυβερνητικά μέτρα στις αυξήσεις του ρεύματος και τις κυρώσεις που επέβαλε η ΕΕ στη Ρωσία.

Στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή επί των εγκύρων η ΝΔ συγκεντρώνει 32,5%, ο ΣΥΡΙΖΑ 24%, το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ 14,5%, το ΚΚΕ 5,5%, η Ελληνική Λύση 4,5% και το ΜέΡΑ25 3%.

Δημοσκόπηση Pulse: Στις 8,5 μονάδες η διαφορά ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ-1

Στην παράσταση νίκης η Νέα Δημοκρατία προηγείται με 55% έναντι 24% του ΣΥΡΙΖΑ.

Δημοσκόπηση Pulse: Στις 8,5 μονάδες η διαφορά ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ-2

Καταλληλότερος πρωθυπουργός

Στο ερώτημα για το ποιος είναι καταλληλότερος πρωθυπουργός ο Κυριάκος Μητσοτάκης προηγείται του Αλέξη Τσίπρα με 13 μονάδες (39-26% αντίστοιχα) ενώ ο «κανένας» συγκεντρώνει 32%.

Δημοσκόπηση Pulse: Στις 8,5 μονάδες η διαφορά ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ-3

Πότε πρέπει να γίνουν εκλογές

Το 46% των ερωτηθέντων εκτιμούν ότι οι εκλογές πρέπει να γίνουν το 2023, κοντά στο τέλος της λήξης της κυβερνητικής θητείας, έναντι 41% που πιστεύει ότι πρέπει να γίνουν εντός του 2022.

Προς τη σωστή κατεύθυνση τα μέτρα για το ρεύμα

Θετικό είναι το αποτύπωμα των μέτρων που ανακοίνωσε η κυβέρνηση για την στήριξη νοικοκυριών και επιχειρήσεων απέναντι στην εκτίναξη του ενεργειακού κόστους. Το 51% απάντησε ότι τα μέτρα κινούνται προς την σωστή κατεύθυνση.

Ειδικότερα, το 11% υποστηρίζει ότι τα μέτρα είναι προς τη σωστή κατεύθυνση και αρκετά, ενώ το 40% ότι είναι προς τη σωστή κατεύθυνση, αλλά χρειάζονται κι άλλα.

Το 41% των ερωτηθέντων θεωρεί ότι τα μέτρα κινούνται προς λανθασμένη κατεύθυνση.

Δημοσκόπηση Pulse: Στις 8,5 μονάδες η διαφορά ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ-4

Δημοσκόπηση Pulse: Στις 8,5 μονάδες η διαφορά ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ-5

Διχασμένοι οι πολίτες για της κυρώσεις της ΕΕ στη Ρωσία

Διχασμένοι εμφανίζονται οι Έλληνες πολίτες αναφορικά με τις κυρώσεις που έχει επιβάλει η Ευρωπαϊκή Ένωση σε βάρος της Ρωσίας για την εισβολή στην Ουκρανία,

Ειδικότερα, το 43% δηλώνει ότι τα μέτρα είναι προς την σωστή κατεύθυνση, με ένα ποσοστό 31% εξ αυτών να θεωρεί ότι χρειάζονται κι άλλα μέτρα.

Ωστόσο, ένα ποσοστό 44% κρίνει ότι τα μέτρα κινούνται προς την λάθος κατεύθυνση.

Δημοσκόπηση Pulse: Στις 8,5 μονάδες η διαφορά ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ-6