Σκρέκας για ηλεκτρικό ρεύμα: Δεν μπορούν τα νοικοκυριά να περιμένουν ευρωπαϊκές αποφάσεις - Θα υπάρξουν μειώσεις

Οι ανακοινώσεις για  σχέδιο μείωσης της τιμής του ηλεκτρικού ρεύματος και τις ανάλογες παρεμβάσεις θα γίνουν από τον πρωθυπουργό όταν θα είναι όλα έτοιμα, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας.

Ο κ. Σκρέκας, μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ 100,3, τόνισε ότι τα νοικοκυριά και οι επιχειρήσεις δεν μπορούν να περιμένουν τις Ευρωπαϊκές αποφάσεις γι’ αυτό γίνονται καθημερινά συσκέψεις προκειμένου το θέμα να αντιμετωπιστεί.

Ο υπουργός χαρακτήρισε πάρα πολύ καλή τη δουλειά που έχει γίνει από τη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας και επανέλαβε πως όπως έχει δηλώσει ο πρωθυπουργός, όποια υπερκέρδη προκύψουν από τους παρόχους, θα επιστραφούν αμέσως στους καταναλωτές.

Σύμφωνα με πληροφορίες του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ, ως πιθανότερη επιλογή προβάλλει η παρέμβαση στην χονδρική αγορά ρεύματος έως το τέλος του έτους με προοπτική παράτασης και για το α’ εξάμηνο του 2023 με το δημοσιονομικό κόστος να εκτιμάται στα 5 δισ. ευρώ.

Παράλληλα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, θα συνεχιστεί η υπάρχουσα επιδότηση στους λογαριασμούς ρεύματος με στόχο ο τελικός λογαριασμός για τα νοικοκυριά να πέσει σε επίπεδα 2020.

Σύμφωνα με πληροφορίες του τηλεοπτικού σταθμού, το ποσοστό επιδότησης θα είναι λίγο μικρότερο γιατί οι τιμές κόστους παράγωγης τον Απρίλιο ήταν πιο χαμηλές.