Νέα τροπολογία υγειονομικής περίθαλψης

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης, Δημήτρης Στρατούλης, κατέθεσε τροπολογία σχετικά με την κάλυψη των παροχών υγειονομικής περίθαλψης από το διάστημα 1/3/2015 έως 29/2/2016.

Πρόκειται για ρύθμιση που αφορά τους εργαζομένους στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη Περάματος και στα Ναυπηγεία Ελευσίνας καθώς και τα μέλη των οικογενειών τους, τα οποία είχαν καλυφθεί από το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ για παροχές υγειονομικής περίθαλψης σε είδος χωρίς προϋποθέσεις ημερών ασφάλισης για το διάστημα από 1/3/2009 έως 28/2/2013 και για το διάστημα από 1/3/2013 έως 28/2/2015, εφόσον είχαν συμπληρώσει 50 ημέρες ασφάλισης.

Να σημειωθεί πως το Υπουργείο Εργασίας δίνει παράταση στην υγειονομική τους περίθαλψη χωρίς την προϋπόθεση συμπλήρωσης ημερών ασφάλισης, καθώς οι εν λόγω εργαζόμενοι έρχονται αντιμέτωποι με την υποαπασχόλησης ή ανεργίας που μαστίζουν τον κλάδο τους, με αποτέλεσμα να μην είναι σε θέση να συγκεντρώσουν τον απαιτούμενο αριθμό ημερών ασφάλισης. Έτσι, θα μπορούν να καλύπτονται από τον ΕΟΠΥΥ για παροχές ασθένειας σε είδος.

Υπογραμμίζεται ότι για το ίδιο διάστημα (1/3/2015-29/2/2016) και με τις ίδιες προϋποθέσεις για λόγους ισότιμης αντιμετώπισης, παρέχεται, κατ’ αντιστοιχία με τις προϋποθέσεις με τις οποίες καλύπτονται οι ασφαλισμένοι του Τομέα Μηχανικών και Εργοληπτών Δημοσίων Έργων, κάλυψη υγειονομικής περίθαλψης σε είδος και για τους ασφαλισμένους του Τομέα Νομικών και του Τομέα Υγειονομικών του ΕΤΑΑ, οι οποίοι έχουν απολέσει την ασφαλιστική τους ικανότητα, καθώς εκκρεμούν οφειλές από μέρους τους προς τον ασφαλιστικό τους φορέα.