Oι κοινές δηλώσεις Μητσοτάκη και Σάνα Μάριν-«Ενημέρωσα τον Στόλτενμπεργκ για τις τουρκικές παραβιάσεις»

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε στις 13:00, στο Μέγαρο Μαξίμου, με την ομόλογό του της Φινλανδίας, Σάνα Μάριν.

Αυτή τη στιγμή είναι σε εξέλιξη οι δηλώσεις των δύο ηγετών στους εκπροσώπους του Τύπου.

Όπως τόνισε ο Έλληνας πρωθυπουργός, μίλησε νωρίτερα με τον γενικό γραμματέα του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ για να τον ενημερώσει για την τελευταία προκλητική συμπεριφορά της Τουρκίας. «Πρέπει να σταματήσουν αμέσως», ήταν το μήνυμα του Κυριάκου Μητσοτάκη, για το μπαράζ τουρκικών προκλήσεων.

«Θα μιλήσουμε και για τις περιφερειακές προκλήσεις. Ενημέρωσα την Σάνα για τις εξελίξεις με την Τουρκία, μίλησα με τον γ.γ. του ΝΑΤΟ και τον ενημέρωσα για την προκλητική συμπεριφορά των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων που παραβίασαν τον εναέριο χώρο και έκαναν υπερπτήσεις. Αυτού του είδους η συμπεριφορά είναι απολύτως απαράδεκτη, υπονομεύσει την ευρωπαϊκή ασφάλεια και την ενότητα του στόχου που έχει το ΝΑΤΟ, σε μια στιγμή που είναι απαραίτητο να μείνουν ενωμένα όλα τα κράτη μέλη. Αυτή η συμπεριφορά υπονομεύει όσα συζήτησα πρόσφατα με τον Ταγίπ Ερντογάν και πρέπει να σταματήσει άμεσα. Θα το προωθούμε σε όλα τα διεθνή φόρα και θυμίζω ότι η Τουρκία δεν έχει ευθυγραμμιστεί με όλα τα κράτη μέλη του ΝΑΤΟ όσον αφορά στις κυρώσεις», είπε ο πρωθυπουργός