ΝΔ προς ΣΥΡΙΖΑ για Τατόι: «Χρειάζεται μεγάλο απόθεμα γελοιότητας για να προσπαθεί κάποιος να συνδέσει την αξιοποίησή του με το Πολιτειακό»

«Χρειάζεται μεγάλο απόθεμα γελοιότητας για να προσπαθεί κάποιος να συνδέσει την αξιοποίηση του κτήματος Τατοΐου, με το Πολιτειακό» επισημαίνει η Νέα Δημοκρατία απαντώντας σε σχετική ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ.

Η ΝΔ τονίζει ότι η αξιοποίηση του κτήματος Τατοΐου γίνεται «ώστε να αποτελέσει έναν χώρο αναψυχής για τους πολίτες» και επισημαίνει ότι το πολιτειακό θέμα «λύθηκε οριστικά με πρωτοβουλία του ιδρυτή της ΝΔ Κ.Καραμανλή το 1974».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ αποδεικνύει για άλλη μια φορά, ότι τα αποθέματα γελοιότητας που διαθέτει είναι ανεξάντλητα», καταλήγει η ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας.

Η επίμαχη ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ

«Η σημερινή ηγεσία της ΝΔ επιβεβαίωσε ξανά πως το κόλλημα που έχει με τους Γλύξμπουργκ είναι διαχρονικό και αταλάντευτο», τόνισε νωρίτερα σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, με την οποία απαντούσε σε προηγούμενη ανακοίνωση της ΝΔ.

«Κάνουν ότι δεν καταλαβαίνουν πως το θέμα δεν είναι η συνάντηση ενός Έλληνα πρωθυπουργού με τον Πρίγκηπα Κάρολο», σημειώνει η αξιωματική αντιπολίτευση και προσθέτει:

«Το θέμα είναι οι επιδιώξεις του κ. Μητσοτάκη να αποκαταστήσει το όνομα των Γλύξμπουργκ στη σύγχρονη ελληνική ιστορία, κάτι για το οποίο τόσο ο ελληνικός λαός, όσο και ο ιδρυτής του κόμματός του και τότε πρωθυπουργός Κωνσταντίνος Καραμανλής αποφάνθηκαν οριστικά το 1974».

«Ο κ. Μητσοτάκης προκειμένου να ξαναγράψει τις πιο μελανές σελίδες της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας, δεν διστάζει να προσβάλλει χιλιάδες αγωνιστές της Δημοκρατίας, αλλά και το ίδιο του το κόμμα», συνεχίζει η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

«Του συνιστούμε για άλλη μια φορά να σταθεί στο ύψος του πρωθυπουργικού του αξιώματος και να μην συμπεριφέρεται ως αυλάρχης των Γλύξμπουργκ. ‘Αλλωστε έχουν περάσει σχεδόν 60 χρόνια από την Αποστασία και, παρά την… κατανοητή οικογενειακή αβροφροσύνη, δεν υπάρχει πλέον λόγος να καταθέτει δημόσια -και μάλιστα ως πρωθυπουργός- διαπιστευτήρια στον τέως», καταλήγει.

ΝΔ προς ΣΥΡΙΖΑ για Τατόι: Όταν ο Τσίπρας υποδεχόταν τον πρίγκιπα Κάρολο μιλούσε για επίσκεψη-ορόσημο

Η Νέα Δημοκρατία δεν άφησε αναπάντητη την ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ με την οποία αντιδρά στην αξιοποίηση των βασιλικών κτημάτων στο Τατόι.

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης έκανε λόγο για… «νέο unfair της οικογένειας Μητσοτάκη», ενώ στην ανακοίνωση χαρακτηρίζει «μέγιστη προσβολή προς τους πολίτες» την απόκτηση τεχνογνωσίας για την αξιοποίηση των παρατημένων, εδώ και δεκαετίες, βασιλικών κτημάτων, και αναφέρει ότι ο Μητσοτάκης δεν πρέπει να είναι… «αυλάρχης των Γλύξμπουργκ».

Η Νέα Δημοκρατία στην απάντησή της κάνει λόγο για «ακατανόητες συνωμοσίες» του ΣΥΡΙΖΑ και θυμίζει ότι όταν ο κ. Τσίπρας υποδεχόταν τον πρίγκιπα Κάρολο στην Αθήνα, το 2018, μιλούσε για «επίσκεψη-ορόσημο».

Η ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας:

«Ότι το ψέμα και η υποκρισία είναι ταυτόσημα με τον ΣΥΡΙΖΑ είναι γνωστό. Όταν ο κ. Τσίπρας υποδεχόταν τον Πρίγκηπα Κάρολο στην Αθήνα το 2018, μιλούσε για «επίσκεψη ορόσημο». Σήμερα που ο Πρωθυπουργός αποδεχόμενος πρόσκληση του Πρίγκηπα Καρόλου τον συναντά στη Σκωτία, ο ΣΥΡΙΖΑ ψελλίζει διάφορα ακατανόητα συνομωσιολογικά. Ύστερα αναρωτιούνται γιατί ουδείς τους παίρνει στα σοβαρά».

 ΣΥΡΙΖΑ: «Το νέο unfair της οικογένειας Μητσοτάκη δεν θα μείνει αναπάντητο»

Στους Γλύξμπουργκ αναφέρθηκε σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ, προκειμένου να ασκήσει αντιπολίτευση στα σχέδια για την αξιοποίηση των βασιλικών κτημάτων στο Τατόι.

Σημειώνεται ότι ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, μετέβη σήμερα στη Σκωτία, κατόπιν πρόσκλησης του πρίγκιπα της Ουαλίας, Καρόλου. Κατά τη συνάντηση με τον διάδοχο του βρετανικού θρόνου θα συζητηθεί, μεταξύ άλλων, η δυνατότητα άντλησης ιδεών από τον τρόπο ανάπτυξης του Dumfries House για τη μελλοντική αξιοποίηση του κτήματος Τατοΐου.

Ο ΣΥΡΙΖΑ χαρακτηρίζει σε ανακοίνωσή του ως «μέγιστη προσβολή προς τους πολίτες» την απόκτηση τεχνογνωσίας για την αξιοποίηση των παρατημένων, εδώ και δεκαετίες, βασιλικών κτημάτων, ενώ αναφέρει ότι ο κ. Μητσοτάκης δεν πρέπει να είναι «αυλάρχης των Γλύξμπουργκ».

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Να καταλάβει ο κ. Μητσοτάκης ότι δεν είναι αυλάρχης των Γλύξμπουργκ.

Ο κ. Μητσοτάκης καλό θα ήταν να αντιληφθεί ότι πρέπει να ενεργεί, τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό, ως εκλεγμένος πρωθυπουργός και όχι ως αυλάρχης των Γλύξμπουργκ.

Συνιστά δε μέγιστη προσβολή προς τους πολίτες την ώρα που τα ελληνικά νοικοκυριά δοκιμάζονται από την ακρίβεια, λόγω της ανεπάρκειάς του και της ασυλίας που παρέχει στην αισχροκέρδεια, να ταξιδεύει στη Σκωτία για να αποκτήσει τεχνογνωσία στην αξιοποίηση… βασιλικών κτημάτων.

Το Τατόι αποτελεί κτήμα του ελληνικού λαού, που πλήρωσε γι’ αυτόν τον λόγο αδρά αποζημίωση στην τέως βασιλική οικογένεια, η οποία -ως γνωστόν- είχε προσφύγει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο κατά της Ελλάδας.

Το νέο “unfair” της οικογένειας Μητσοτάκη δεν θα μείνει αναπάντητο από τις Ελληνίδες και τους Έλληνες όποτε τολμήσει να στήσει κάλπες».