Η Γαλλία είναι το πρόβλημα του ευρώ

Με δημοσίευμα του, το Focus αναφέρει ότι τo πραγματικό πρόβλημα της Ευρωζώνης είναι η πρακτική ακύρωση του συμφώνου σταθερότητας για διατήρηση του δημοσιονομικού ελλείμματος κάτω του 3% από 11 χώρες.

Έχοντας ως τίτλο στο πρωτοσέλιδό του “Ξεχάστε την Ελλάδα. Η Γαλλία είναι το πρόβλημα του Ευρώ“, διαπιστώνει ότι οι Γάλλοι ούτε μπορούν να κάνουν μεταρρυθμίσεις, ούτε και θέλουν.

Το σύνολο της Γαλλικής οικονομίας καταρρέει από το αυξανόμενο χρέος» συνεχίζει το δημοσίευμα που διαπιστώνει ότι «Η Γαλλία γίνεται η “Ελλάδα με τον Πύργο του Άιφελ” και παίρνει δύο χρόνια παράταση για να μειώσει το έλλειμμα της κάτω από το 3%”, σημειώνει το Focus.

Ο αρθρογράφος συνεχίζει αναρωτώμενος “γιατί όμως δίνουν έτσι εύκολα στη Γαλλία ό,τι ζητήσει“, ενώ παράλληλα τονίζει πως ο Υπουργός Οικονομικών που ήταν υπεύθυνος για τα ελλείμματα αυτά για πολλά χρόνια, ο Πιερ Μοσκοβισί, είναι σήμερα ο Επίτροπος νομισματικών υποθέσεων που διευκολύνει τις αποφάσεις αυτές. Δεν σταματάει όμως εκεί και συνεχίζει λέγοντας πως και οι 19 χώρες – μέλη της ΕΕ θα έπρεπε να χαίρουν της ίδιας μεταχείρισης και όχι μόνο η Γαλλία.

Τέλος, ο συντάκτης εξηγεί πως η ΕΕ επέτρεψε στη Γαλλία για τρίτη φορά από το 2009, να σπάσει τους κανόνες της Συνθήκης του Μάαστριχτ, με την οποία το ευρώ θα έπρεπε να είναι σταθερό νόμισμα κάτι που δεν συμβαίνει.