Γ. Οικονόμου: Μέσα στην εβδομάδα ανοίγει η πλατφόρμα για την επιδότηση καυσίμων

Μέσα σε αυτή την εβδομάδα θα ανοίξει η πλατφόρμα για την επιδότηση καυσίμων, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου.

Όσον αφορά τις ανατιμήσεις στο ηλεκτρικό ρεύμα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επανέλαβε πως «αν δεν υπάρξει τελικά ευρωπαϊκή λύση, η Κυβέρνηση θα εφαρμόσει ένα πρόσθετο και μεγαλύτερο σχέδιο πιο αποφασιστικής στήριξης για τις τιμές του ηλεκτρικού ρεύματος», προσθέτοντας ότι «είναι απόφαση του πρωθυπουργού να εξαντλήσουμε κάθε διαθέσιμο ευρώ, να βρούμε τρόπους για τη στήριξη της κοινωνίας, διατηρώντας την αναγκαία δημοσιονομική ισορροπία και κρατώντας πόρους και εφεδρείες για το επόμενο διάστημα».

Όπως ανέφερε ο κ. Οικονόμου «οι παράμετροι όταν μετρηθούν, ζυγιστούν σωστά και αποφασιστούν, θα ανακοινωθούν από τον ίδιο τον πρωθυπουργό», χωρίς να προσδιορίσει πάντως εάν αυτό θα συμβεί πριν από την Σύνοδο Κορυφής του Μαΐου.

Επισήμανε εξάλλου πως είναι αυτονότητο ότι όπως υπήρξε τον Απρίλιο, έτσι θα υπάρξει και τον Μάιο στήριξη για το ηλεκτρικό ρεύμα και το φυσικό αέριο. «Θα υπάρξει πάντοτε, όσο κρατά το πρόβλημα στην ενέργεια», ανέφερε.

Αναφερόμενος κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών στο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σχολίασε ότι «συνολικά εξαντλήθηκε στην προσπάθεια διευθέτησης ισορροπιών και ξεκαθαρίσματος εσωκομματικών λογαριασμών» και υποστήριξε ότι «για μια ακόμη φορά φάνηκε η τεράστια απόσταση που χωρίζει τον κ. Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ από τις ανάγκες της ζώσας κοινωνίας, από τα προβλήματα του σήμερα και πολύ περισσότερο από τις προκλήσεις του αύριο».

«Ο λόγος του κ. Τσίπρα είναι η τρανότερη απόδειξη ότι ούτε θέλει, αλλά ούτε και μπορεί να προσφέρει το ελάχιστο στην Πατρίδα και την κοινωνία», υποστήριξε ο κ. Οικονόμου και αναφέρθηκε σε «έξι συγκεκριμένα παραδείγματα», όπως είπε:

«Πρωτ’ απ’ όλα δεν μπορεί, γιατί ταυτίζει το μέλλον της χώρας και των ανθρώπων της με το θολό και γκρίζο παρελθόν της διακυβέρνησης του. Με τη φοροεπιδρομή, με την οικονομική επίθεση στη μεσαία τάξη, τα 100 δισ. ευρώ με τα οποία φόρτωσε τη χώρα, τα αλήστου μνήμης «Βοσκοτόπια» που στόχευαν στην άλωση της ελευθεροτυπίας, στη συνεργασία με τον κ. Καμμένο και μια σειρά από άλλα.

Δεν μπορεί, γιατί προσπάθησε μάταια να πείσει ότι οι εξαγγελίες του δεν συνιστούν «ανεύθυνη παροχολογία», ομολογώντας σαφέστατα ότι με αυτό τον τρόπο τα εξέλαβε η κοινή γνώμη την πρώτη μέρα της ομιλίας και της παρουσίας του στο Συνέδριο.

Δεν μπορεί, γιατί με τα ίδια φθαρμένα στελέχη, με τα ίδια «στηρίγματα», με τα ίδια σκουριασμένα μυαλά, χωρίς ούτε ένα νέο πρόσωπο στο προσκήνιο, δεν γίνεται να παράγει τίποτα νέο και τίποτα χρήσιμο. Για αυτό ο κ. Τσίπρας παραμένει μια σκιά, μια φιγούρα του χθες.

Δεν μπορεί, γιατί του φταίνε τα πάντα. Του φταίει ο Μητσοτάκης, του φταίνε οι Υπουργοί της Νέας Δημοκρατίας, του φταίνε οι δημοσκοπήσεις, εκτός από τις πραγματικές αιτίες της κρίσης. Για αυτό και δεν βρήκε ούτε ένα έστω λόγο ουσιαστικής αποδοκιμασίας για εκείνον που με τον πόλεμο στην Ουκρανία την προκάλεσε και την γιγαντώνει.

Δεν μπορεί, γιατί -χωρίς ντροπή, αλλά και χωρίς τη συναίσθηση της ευθύνης- ο άνθρωπος που υπήρξε πολιτικός προϊστάμενος του «Ρασπούτιν» βάλλει εναντίον των βασικότερων θεσμών του Κράτους, αμφισβητεί την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης, υπερασπίζεται πρόσωπα τα οποία βρίσκονται στον έλεγχο της Δικαιοσύνης.

Τέλος, δεν μπορεί, γιατί το 2022 επαναφέρει το διχαστικό δίλημμα «σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα». Παραλείποντας να πει ότι ενίοτε τον περασμένο αιώνα ο σοσιαλισμός συμπορεύτηκε, ασπάστηκε τη βαρβαρότητα. Ταυτίζεται με τον διχασμό, ενώ η Πατρίδα και η κοινωνία απαιτούν τη μέση οδό της σοβαρότητας, της ασφάλειας, της σταθερότητας, της δημοκρατίας και της ελευθερίας».

«Ο κ. Τσίπρας συμπληρώνει 15 χρόνια ως πολιτικός αρχηγός παραμένοντας ίδιος και απαράλλαχτος προσηλωμένος σε οράματα που αποδείχθηκαν οδυνηρές αυταπάτες για τους Έλληνες πολίτες, σε φρούδες υποσχέσεις και σε ένα λόγο διχαστικό, ξύλινο και ξεπερασμένο. Στον αντίποδα, η Κυβέρνηση προσπαθεί καθημερινά με πολιτικό πραγματισμό και ανοιχτή σκέψη να κρατήσει την Ελλάδα όρθια και να την οδηγήσει με ασφάλεια έξω από τις παγκόσμιες κρίσεις. Όχι με λόγια, αλλά με σχέδιο και απτά αποτελέσματα», πρόσθεσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Ερωτηθείς εξάλλου για την αναφορά του Προέδρου του ΚΙΝΑΛ, Νίκου Ανδρουλάκη ότι από εμάς πρωθυπουργική καρέκλα δεν θα δει ούτε ο κ. Τσίπρας ούτε ο κ. Μητσοτάκης, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σχολίασε πως ο κ. Ανδρουλάκης δεν μας είπε ποιος θα είναι πρωθυπουργός και ποιος δεν θα είναι, μας είπε τι δεν θέλει ο ίδιος. «Θα ήταν καλό, κάποια στιγμή να μας αποσαφηνίσει και τι θέλει ο ίδιος», πρόσθεσε.