Θεοδωρικάκος για υπόθεση Πάτρας: «Yπάρχουν σοβαρά στοιχεία-Όποιος ή όποιοι εμπλέκονται δικαίως έχουν χάσει τον ύπνο τους»

Στην υπόθεση της Πάτρας με τα τρία νεκρά παιδιά αναφέρθηκε το απόγευμα της Τρίτης ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha, o υπουργός Προστασίας του Πολίτη μίλησε, μεταξύ άλλων, και για την υπόθεση του θανάτου των τριών παιδιών στην Πάτρα, η οποία έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο.

Όπως εξήγησε ο κ. Θεοδωρικάκος, λαμβάνει συνεχή ενημέρωση για το ζήτημα, καθώς πρόκειται για μια «συγκλονιστική υπόθεση, δεν το βάζει ανθρώπινο μυαλό αυτό που έχει συμβεί». Ο υπουργός τόνισε ότι στο σημείο που βρίσκεται σήμερα η υπόθεση έχουμε φτάσει λόγω του πολύ υψηλού επιπέδου της Ελληνικής Αστυνομίας.

Ο ίδιος ξεκαθάρισε μάλιστα πως δεν πρέπει να υπάρχει καμία αμφιβολία ότι και σε αυτό το έγκλημα θα μάθουμε όλη την αλήθεια.

«Όποιος ή όποιοι είναι ένοχοι για οποιαδήποτε δολοφονική πράξη θα συρθούν στη Δικαιοσύνη και θα έχουν την τύχη που τους αξίζει», σημείωσε χαρακτηριστικά.

«Υπάρχουν σοβαρά στοιχεία»

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη αποκάλυψε παράλληλα πως υπάρχουν σοβαρά στοιχεία στην υπόθεση της Πάτρας, εξηγώντας ότι οι υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ. πρόκειται να πάρουν πάνω από 60 καταθέσεις από τους γιατρούς που στο παρελθόν έδωσαν τη μάχη για τη ζωή αυτών των παιδιών και από πρόσωπα που εμπλέκονται στην υπόθεση.

«Θα υπάρξει μια συνδυαστική ανάλυση και αξιοποίηση σε πολύ μεγάλο βαθμό των ιατροδικαστικών ερευνών. Όλα αυτά θα τεθούν υπόψη των αστυνομικών και ανακριτικών αρχών και θα βγουν τα πορίσματα που πρέπει», διευκρίνισε ο κ. Θεοδωρικάκος.

Υπογράμμισε, ακόμη, πως από αυτή την τραγική υπόθεση πρέπει να κρατήσουμε ότι οι πολίτες μπορούν να εμπιστεύονται την Αστυνομία και τις κρατικές αρχές και όλοι να γνωρίζουν ότι κανείς δεν γλιτώνει από τον νόμο.

Ο κ. Θεοδωρικάκος εξήγησε πως η έρευνα είναι πολυσύνθετη και εξονυχιστική, αλλά κανείς δεν πρέπει να αμφιβάλλει ότι θα είναι απολύτως αποτελεσματική. «Όποιος ή όποιοι εμπλέκονται θεωρώ ότι δικαίως έχουν χάσει τον ύπνο τους, υπό την προϋπόθεση βέβαια ότι έχουν στοιχειώδη συνείδηση», ανέφερε χαρακτηριστικά.